ONLINE ZOOM PROEF! ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 55,00

Tijdens de cursus Proef Wijn krijgt u in één avond (ONLINE ZOOM) inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert van enkele druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.

Wijnproeven: het lijkt misschien makkelijk, maar er gaat toch enige oefening aan vooraf. De cursus Proef Wijn is een cursus van één avond. De kosten bedragen € 55 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn de hand-outs en de te proeven wijnen inbegrepen.

De les wordt gegeven door onze docent Petri Houweling. We sturen de wijnen in kleine flesjes naar het adres in onze database. De flesjes zijn ingespoten met argon  (www.wineprotector.nl) zodat de wijn lang genoeg (ca. 3 weken) houdbaar is.

De cursus Proef Wijn is geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven.

Na afloop beheerst u de basistechnieken van het wijnproeven en kunt u wijnen beoordelen op kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding, leeftijd en bewaarmogelijkheden. Wilt u na deze eerste kennismaking verder, dan raden wij de cursus Wijnvignet of de Basiscursus aan.

De lesavond duurt van 20 tot ca 21.30 uur. Enige uitloop is mogelijk. Tijdens het avondvullende programma doorlopen we de verschillende stappen van het wijnproeven. U maakt wijnomschrijvingen met een speciaal proefformulier en hierbij leert u bekende en minder bekende wijntermen. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

wanneer is een wijn op dronk

wijn uitkiezen

kwaliteitsverschillen in wijn

handige tips & tricks

Waar en wanneer?

De docenten