ONLINE ZOOM SDEN1 ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 129,50

Voor als u meer wilt leren over wijn, maar geen uitgebreide wijncursus wilt volgen. In de tweedelige cursus Wijnvignet (SDEN 1) leert u online (zoom) meer over het wijnproeven en over de kenmerken van wijn.

Kosten: € 129,50

De prijs is incl. BTW en het lesboek "Ik weet wat van wijn" 

De lessen worden gegeven door onze docent Ingrid Larmoyeur. We sturen de wijnen in kleine flesjes naar het adres in onze database. De flesjes zijn ingespoten met argon  (www.wineprotector.nl) zodat de wijn lang genoeg (ca. 3 weken) houdbaar is.

Je ontvangt van ons een uitnodiging voor de zoom meeting voor de lessen . Alle lessen zijn achteraf terug te kijken op ieder moment dat het uitkomt. Daarnaast ontvang je een wijnlijst behorende bij de lessen en proefformulieren, aromawiel en het lesboekje.  Het lesmateriaal is beschikbaar via de site. (nu ook al).

Mocht je belangstelling hebben kun je voor 15,00 euro online examen doen: Ikweetwatvanwijnportaal - Ik weet van wijn (drankenacademy.nl)

Samengevat ontvang je van ons:

De zoom link + meeting ID per les.  

De wijnen in kleine flesjes met bijbehorende formulieren + het boekje.

Voor als u meer wilt leren over wijn, maar geen uitgebreide wijncursus wilt volgen. In de tweedelige cursus Wijnvignet (SDEN 1) leert u meer over het wijnproeven en over de kenmerken van wijn.

 

De cursus Wijnvignet is een goede opstap voor mensen die iets meer over wijn willen weten. U kunt blanco beginnen, maar u kunt ook voorafgaand de cursus Proef Wijn hebben gevolgd.

Na de cursus beschikt u over praktische basiskennis van wijn en kunt u online examen doen. Hiervoor moet u zich wel eerst inschrijven.Ter voorbereiding op het examen kunt u het lesboekje ‘Ik weet wat van wijn’ gebruiken. Het lesboek ontvangt u tijdens de eerste les van de docent. Wilt u na de cursus Wijnvignet verder, dan kunt u kiezen voor de Wijnoorkonde (SDEN 2).

De cursus Wijnvignet (SDEN 1) bestaat uit twee avondvullende programma’s. Hierbij gebruikt u het lesboekje ‘Ik weet wat van wijn’. Het lesboekje ontvangt u tijdens de eerste les van de docent. De lesavonden duren van 20.00 tot 21.30 uur. Enige uitloop is mogelijk. Tijdens de lesavonden leert u meer over onder andere de volgende onderwerpen:

Wat is wijn           

Samenstelling van de druif

Van druif naar wijn

Belangrijkste druivenrassen

Wijn proeven en beoordelen

Aroma's in wijn

Geografische ligging wijngebieden

Invloed op smaak en kwaliteit

Wijnglas en temperatuur

Algemene kenmerken oude vs nieuwe wereld

Wijnstijlen/smaakprofielen

Hoe kies ik wijn?

Belangrijkste wijnlanden/-gebieden

Verplicht op etiket

Verantwoord drinken

Wijn spijs combineren

Waar en wanneer?