ONLINE ZOOM SDEN2 ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 325,00

Deze wijncursus is voor beginnende wijnliefhebbers en professionals. In vijf avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de belangrijkste technieken van het wijnproeven. De avonden vinden online (zoom) plaats

Kosten: € 325,00

De prijs is incl. BTW excl. het lesboek "Ik weet meer van wijn" 

De lessen worden gegeven door Debby van Schie en Jennifer Jernberg. We sturen de wijnen in kleine flesjes naar het adres in onze database. De flesjes zijn ingespoten met argon  (www.wineprotector.nl) zodat de wijn lang genoeg houdbaar is.

Je ontvangt van ons een uitnodiging voor de zoom meeting voor de lessen . Alle lessen zijn achteraf terug te kijken op ieder moment dat het uitkomt. Daarnaast ontvang je een wijnlijst behorende bij de lessen en proefformulieren, aromawiel en het lesboekje.  Het lesmateriaal is beschikbaar via de site. (nu ook al).

Samengevat ontvang je van ons:

De zoom link + meeting ID per les.  

De wijnen in kleine flesjes met bijbehorende formulieren.

 

De cursus Wijnoorkonde is voor iedereen toegankelijk. Zowel voor beginners als voor mensen die al enige voorkennis hebben, zoals eerdere cursisten. Wilt u vooraf uw wijnkennis testen, doe dan onze wijntesten voor beginners of gevorderden.

Wijnproeven, wijn kopen en het maken van goede wijn- en spijscombinaties: het zal u na deze cursus makkelijker afgaan. U kunt de cursus Wijnoorkonde afronden door het landelijk erkende examen SDEN 2 te doen. Hiervoor dient u zich apart in te schrijven via deze pagina. Wilt u na de cursus Wijnoorkonde een stap verder, dan kunt u de vervolgcursus Wijnbrevet.

De cursus Wijnoorkonde (SDEN 2) bestaat uit vijf avonden. De lesavonden duren van 20.00  tot 22.15 uur. De eerste cursusavond is van 20 tot 22.15 uur. Enige uitloop is mogelijk.

Avond 1

De smaak van wijn 

De smaak van druiven 

De druif en zijn omgeving

Wijnen uit de Nieuwe Wereld (inclusief proeverij)


Avond 2

Van druif tot wijn

Wijnen uit Noord-Frankrijk: Alsace, Loire, Bourgogne en Champagne (inclusief proeverij)


Avond 3

Wetgeving (H6)

Wijnen uit Zuid Frankrijk: Bordeaux, Lanquedoc-Roussillon en Rhone (inclusief proeverij)


Avond 4

Wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Italie (inclusief proeverij)


Avond 5

Wijnen uit Spanje, Portugal (inclusief proeverij)

Wijn & spijs (H7)

Evaluatie

 

Avond 6

vragenuurtje

Waar en wanneer?