ONLINE ZOOM SDEN3 ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 525,00

Wilt u veel kennis opdoen over wijn en wijnproeven? Over de hele cursus proeft u 64 wijnen en u leert over verschillende wijnzaken: van de herkomst van wijn tot hoe u goede wijn- en spijscombinaties maakt.

Kosten: € 525,00

De prijs is incl. BTW excl. het lesboek "Ik weet veel van wijn" 

De lessen worden gegeven door Remke de Lange en Marcel Veringa. We sturen de wijnen in kleine flesjes naar het adres in onze database. De flesjes zijn ingespoten met argon  (www.wineprotector.nl) zodat de wijn lang genoeg houdbaar is.

Je ontvangt van ons een uitnodiging voor de zoom meeting voor de lessen . Alle lessen zijn achteraf terug te kijken op ieder moment dat het uitkomt. Daarnaast ontvang je een wijnlijst behorende bij de lessen en proefformulieren, aromawiel en het lesboekje.  Het lesmateriaal is beschikbaar via de site. (nu ook al).

Samengevat ontvang je van ons:

De zoom link + meeting ID per les.  

De wijnen in kleine flesjes met bijbehorende formulieren.

De cursus kunt u afsluiten met een landelijk erkend examen. Na dit examen kunt u toegelaten worden tot de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog.

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) is geschikt voor wijnliefhebbers met redelijke wijnkennis en voor professionals die werken met wijn. Door het hoge niveau raden we u aan om eerst de Basiscursus (SDEN 2) te volgen. Wilt u vooraf uw wijnkennis testen, doe dan onze wijntesten voor beginners of gevorderden.

Na de cursus heeft u verregaande kennis van wijn en wijnproeven. U kunt deze cursus afsluiten door examen te doen bij Het Wijninstituut of de Wijnacademie. Na het behalen van dit landelijk erkende examen kunt u toegelaten worden tot de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog. U kunt ook een verdiepende cursus bij Het Wijninstituut volgen: Werken met Wijn.

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) bestaat uit acht avonden. De lesavonden duren van 20.00 tot 22.15 uur. Enige uitloop is mogelijk.

Avond 1

 

Introductie en informatie over de cursus.

Van druif tot wijn, vinificatie in 5 fasen + vinificatie rode en witte wijn.

Wijnproductie en en wijngaarden wereldwijd

Wijnproeven met basiskennis van structuur en aroma's

We behandelen: Zuid Amerika, Chili, Argentinie, Brazilie en Uruguay. (inclusief proeverij)
 

Avond 2

De druif en de verschillende druivenrassen.

We behandelen: Noord Amerika, Zuid Afrika, Australie, Nieuw Zeeland en China. (inclusief proeverij)

 

Avond 3

De druif en zijn omgeving.

Van druif tot wijn, vinificatie mousserend en Beaujolais.

We behandelen: Elzas, Bourgogne, Beaujolais en Champagne. (inclusief proeverij)

 

Avond 4

Wijn en de wet.

Blind proeven.

We behandelen: Loire, Sud-Ouest en Bordeaux (inclusief proeverij)

 

Avond 5

Blindproeven

Van druif tot wijn, vinificatie Rose + versterkt.

Versterkte wijnen

Wijn serveren en bewaren.

We behandelen: Jura, Savoie, Rhone, Provence en Corsica, Lanquedoc en Roussillon. (inclusief proeverij)

 

Avond 6

Blindproeven

We behandelen: Italie. (inclusief proeverij)

 

Avond 7

Blindproeven

Blijven Genieten.

We behandelen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Balkan, Griekenland, Nederland, Belgie, Luxemburg.  (inclusief proeverij)

 

Avond 8

Blindproeven

Wijn en Spijs

Van Druif tot wijn, vinificatie versterkt herhalen.

We behandelen: Spanje, Portugal. (inclusief proeverij)

Examen informatie

Waar en wanneer?