Proefwerk ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 125,00

Het verschil tussen een sauvignon blanc en een chardonnay kent u misschien nog wel, maar hoe zat dat ook alweer met sangiovese, grenache en tempranillo? Schrijf u in voor onze intensieve cursus Proefwerk.

U hebt het allemaal al eens geleerd tijdens een eerdere wijncursus maar wat zakt die kennis toch snel weg. Wilt u toch weer eens uw smaakpapillen en uw smaakgeheugen aan het werk zetten in een korte pittige cursus?

Schrijf dan in voor onze intensieve cursus Proefwerk, waarbij u uw proefvaardigheden opnieuw kunt trainen en verbeteren. Tijdens de twee avonden durende cursus zult u veel proeven en komt er weinig theorie aan te pas..

Voor iedereen die zijn of haar proefvaardigheden en kennis van wijn weer op zijn oude niveau wil brengen of zelfs wil verdiepen. Daarnaast is de cursus heel nuttig voor iedereen die zich goed wil voorbereiden op een wijnexamen, zoals SDEN2 of SDEN3. En tenslotte is de cursus ook heel goed als opstapje naar de Vinologen opleiding te gebruiken.

Volg de cursus Proefwerk en uw wijnkennis en vooral uw proefvaardigheden zijn na de cursus weer helemaal up-to-date. U vergroot uw kansen voor het behalen van het proefgedeelte van SDEN 2 en SDEN 3 examens. En u kunt gemakkelijker de proeftechnische lessen van de Vinologen opleiding van de Wijnacademie volgen.

De twee lesavonden duren van 19.30 tot 22.00 uur. Enige uitloop is mogelijk. Per avond proeft u 8 wijnen. Op de eerste avond behandelen we de belangrijkste druivenrassen en op de tweede avond behandelen we de belangrijkste wijngebieden.

Natuurlijk maken we het niet te gemakkelijk en zullen we, ter lering en vermaak, de meeste wijnen blind proeven. Op deze wijze kunnen we een smaakprofiel (van zowel aroma's als smaakstructuur) van de verschillende wijnen maken en zal het gemakkelijker zijn om na de cursus en lang daarna de wijn weer te herkennen. Uiteraard kunt u tijdens de hele cursusavond ook andere wijn-vragen aan uw wijndocent stellen.

Waar en wanneer?