Bezoek de Betuwe ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 65,00

Het Wijninstituut organiseert op 2 juni 2018 een bezoek aan het Betuws Wijndomein. Het sfeervolle WijnHuis van het Betuws Wijndomein is gelegen in het buitengebied bij het pittoreske stadje Buren. Uitkijkend op de wijngaard kun je hier in alle rust een rondleiding door de wijngaard maken en genieten van een bijzonder asperge lunch. De locatie beschikt over een sfeervolle veranda met openhaard! Neem voor de zekerheid wel je warme trui/jas en schoenen mee. Tijdens lentemiddagen kan het soms nog iets fris zijn. 

PRIJS 65,00 euro p.p.

We starten om 12.00 uur met een ontvangst met een heerlijk glaasje Linge Parel om gevolgd door een rondleiding door wijngaard en kelder. U leert over de wijnbouw in Nederland en het wijn maken zoals het op het Betuws Wijndomein gedaan wordt.  
Rond 13.30 staat de tafel gedekt in de wijngaard en de asperge lunch begint. De lunch zal bestaan uit een asperge cocktail met kreeftenstaartjes als voorgerecht. Vervolgens  het hoofdgerecht, bestaande uit asperges met lams ham, begeleid  met een lente salade. We eindigen de lunch met een steekdessert van Betuwse kakelroom en zomerkoninginnetjes. Tijdens de lunch proeven we uitgebreid de verschillende wijnen van het Betuws Wijndomein. Aan tafel krijgen we uitleg over de wijn en waarom deze is uitgezocht bij het gerecht.

Voor alle cursisten, liefhebbers en belangstellenden!

Programma zaterdag 2 juni   

*12.00 Ontvangst Betuws Wijndomein met glas LingeParel

*12.15 Rondleiding door de wijngaard en kelder

*13.30 Asperge lunch inclusief uitgebreide wijnproeverij 

Waar en wanneer?

De docenten