ITALIE! Specials ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 119,00

Speciaal voor Het Wijninstituut verzorgt Fred Nijhuis, ook welbekend als  " Your Favorite Dutch Wine Writer" twee hele mooie avonden met bijzondere Italiaanse wijnen. Dit keer staan de Nebbiolo en de Montepulciano centraal, druiven en wijnen die we allemaal kennen, maar waarover nog zoveel misverstanden bestaan en dus nog zoveel over te leren valt. Wil je erbij zijn en meer leren over deze druiven zorg dan dat je snel een plekje reserveert want het aantal plaatsen is beperkt.

Avond 1: woensdag 22 mei Nebbiolo

Avond 2: woensdag 5 juni Montepulciano versus Montepulciano

Prijs 119,00 p.p.

Aan de hand van een fraaie reeks wijnen en veel informatie zal Fred je meenemen door de geschiedenis, het DNA en de grote variatie aan wijnen van de Nebbiolo , de druif die tot de meest intigrerende ter werled behoort. Nebbiollo uit de Langhe (Barolo en Barbaresco) komen uiteraard ook aan bod, maar ook die uit Roero, Alte Piemonte en Valtellina.

De Montepulciano druif uit de Abruzzen en de wijn uit de Toscaanse gemeente Montepulciano geven vaak de nodige misverstanden. Dezelfde naam, maar compleet verschillende wijnen. We proeven de allerbeste Montepulciano d 'Abruzzo en Vino Nobile di Montepulciano. Na deze avond herken je de unieke eigenschappen en daarmee de verschillen tussen de druif en de wijn.

Voor alle wijnliefhebbers en professionals. Voor alle liefhebbers van Italiaanse wijn. Voor iedereen die meer wil weten want meer weten is meer genieten!

Lommerrijk, Straatweg 99, Rotterdam, 

Start 19.30 uur einde rond 22.30 uur 

Waar en wanneer?

De docenten