Masterclass Proef Georgie ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 45,00

Masterclass: Proef Georgië!  donderdag 16 april 2020!

Het Wijninstituut verzorgt op samen met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA en Andere Wijn, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag.

Maak kennis met de bijzondere wijnen van Georgië. Proef wijnen van druivenrassen, zoals de ..... 

Prijs: 45,00 euro p.p.

bekendere rkatsiteli en saperavi die typisch Georgisch zijn en wat minder bekende wijnen van de alexandrouli, khivkhi, kisi, mtsvane en zo meer. Deze staan soms nog maar in hele kleine aantallen aangeplant. Natuurlijk hebben we het ook over de Oranje wijnen en de qvevri wijnen. Aan het eind van de proeverij worden er typisch Georgische hapjes geserveerd om te proeven welke wijnen goed gaan bij wat voor soort gerechten. Een unieke gelegenheid om een goede indruk te krijgen van de orginele Georgische smaak.

Deelnemers leren deze avond veel over de geografie, historie en cultuur van Georgië en maken kennis met de Georgische wijnen.

Wijn is een essentieel onderdeel van die cultuur en een belangrijk deel van de identiteit van de Georgiërs.

Er worden een 8 a 10 tal wijnen geproefd die representatief zijn voor wat de Georgische wijnindustrie op dit ogenblik te bieden heeft.Dit varieert van de moderne commerciële wijnen tot typische en karakteristieke Qvervri wijnen en ‘Orange wines”.

Ook het eten is een belangrijke uitdrukkingsvorm van de Georgische cultuur. Daarom zullen ook typisch Georgische hapjes worden geserveerd om de Georgische smaak te leren kennen. Daarbij zal het ook mogelijk zijn om de hapjes en de wijnen te combineren.

 

 

Voor alle cursisten en liefhebbers van avontuurlijke wijnen. Tevens 3 accreditatie punten voor Vinologen te behalen.

Verbreden/verdiepen van kennis van wijn van de deelnemers

Verbreden van de “smaakrange” van wijn  van deelnemers

Inzicht en begrip geven in de typische smaak van Georgische wij

We starten om 19.30 en de avond zal om 22.30 eindigen.

Waar en wanneer?

De docenten