Masterclass Sherry ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 69,50

Voor alle kenners en liefhebbers en professionals van de prachtige, vaak ondergewaardeerde wijnen uit het Sherry gebied organiseert Het Wijninstituut i.s.m. Karel de Graaf  komend najaar in Amsterdam de Masterclass Sherry. Karel is naast liefhebber ook een zeer grote kenner van Sherry en officieel Sherry docent: formador homologado Del Vino de Jerez.  Deze Masterclass is een unieke kans om te ontdekken wat een veelzijdig en prachtig product Sherry is.

Locatie: Amsterdam Hogere Hotelschool, Jan Evertsenstraat 171, Amsterdam

datumdonderdag 12 december 2019 

tijd: 19.30 uur tot ongeveer 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

Prijs 69,50 euro p.p.

 

Tijdens de Masterclass legt Karel uit dat Sherry een zogeheten paraplu product is en diverse typen omvat: van kurkdroog (Manzanilla en Fino ) tot mierzoet (Pedro Ximenez) Karel neemt je mee in de tijd terug naar de hoogtijdagen die alweer veel jaren achter ons ligt naar waar we nu staan. 

Voor kenners, liefhebbers en professionals als wijnhandelaren en sommeliers en iedereen die van Sherry houdt of juist er meer over wil leren!

Meer leren is meer weten dit is een unieke kans om aan de hand van Karel de Graaf de unieke wijn Sherry beter te leren kennen.

 

Karel de Graaf bespreekt deze avond:

Het Gebied, het klimaat, het bodemtype, de druivenrassen, de wijnbereiding, het ontstaan de rol van flor, versterking, biologische en oxidatieve rijping, solera rijping en niet te vergeten wijn spijs combinaties.

Uiteraard worden er ook diverse type Sherry geproefd.

Waar en wanneer?