Ton Pinxten

‘'Fascinerend wat mijn moeder in de keuken uitspookte'’

Ton Pinxten

“Als klein kind was ik voortdurend bij mijn moeder in de keuken te vinden. Ik vond het fascinerend wat zij daar allemaal uitspookte”, zegt Ton Pinxten (SVH Meesterkok / SVH Meestergastheer / SVH Wijnmeester / Vinoloog, Liquorist, Sommelier en Bieroloog van de Wijnacademie) . Alles wat met gastronomie te maken heeft, zit hem in het bloed. Hij werkte bij Chalet Royal en bij restaurant Prinses Juliana en tussendoor bij een restaurant in Zwitserland waar hij zijn vrouw ontmoette. Cas Spijkers haalde hem naar De Swaen. “Het was kei- en keihard werken, maar we gingen dan ook voor een ster. Die kwam er in 1980. Een jaar later kwam er een tweede ster bij.”

Sinds 2000 vormde Ton Pinxten samen met Edwin Raben  de stuwende kracht van Landgoed Wolfslaar.. Vijf jaar later kwam de Michelinster. Een droom die uitkwam. Kei- en keihard werken, ook hier weer. En passie. En realiteitszin. Toen de crisis hardnekkig bleek, verlaagde Pinxten de prijzen om een breder publiek aan te spreken.

In 2019 besluit Ton Wolfslaar te verkopen. Hij is vervolgens gestart met het adviesbureau Pinxten Gastronomie & Gastvrijheid Consulting en blijft dus werkzaam in de gastvrijheidsindustrie.