Het Wijninstituut

















  Welkom op de site van het Wijninstituut
spacer
  LineSeperator

Het Wijninstituut, opgericht in 1996, is gespecialiseerd in het geven van landelijk erkende wijncursussen, wijnproeverijen en wijnevenementen. Het slagingspercentage ligt boven het landelijk cursusgemiddelde. Het docententeam bestaat uit gediplomeerde wijndocenten. Wij geven les op de volgende cursuslocaties: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere, Breda, Groningen,  Maastricht, GulpenUtrechtOldenzaal, Soest en Wageningen

 
 
Klik hier voor de NIEUWSBRIEF JANUARI


 Workshop Chocolade en Wijn

'Samen werkt en ...wijn brengt samen'. Op vrijdag 17 april is de kick off van een co-productie van Het Wijninstituut en Wijnvrouwen. Onze docent voor deze middag is Miranda Beems, zij geeft die dag een workshop Wijn & Chocolade. Miranda laat je proeven en ervaren wat voor unieke combinaties wijn en chocolade kunnen vormen. De wijnen zijn van Europese wijnvrouwen:wit, rood, mousserend en zoet.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Unieke%20workshop%20Chocolade%20en%20Wijn


 Masterclass Biologische wijn

Als je meer wil weten over biologische wijnbouw volg dan deze Masterclass met Tjitske Brouwer. Tjitske zit al meer dan 25 jaar in de wereld van natuurlijke wijnen en zal je deze avond vertellen wat biologische wijn is, hoe de wijnen gemaakt worden, waar de wijnmakers zich aan moeten houden, waar de verschillen in smaak, prijs en stijl vandaan komen. Een avond die je niet wil missen en waar je blij vandaan komt.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Masterclass%20Biologische%20Wijn


 Masterclass Argentinië Rotterdam

In deze workshop gaan we in op alle ins en out over Argentinië het 5e wijnland ter wereld. Door wijndocent Fransbert Schermer de Argentinië-specialist ...

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Wijnworkshop%20Argentini%C3%AB


 Wijn Spijs Diner

Het Wijninstituut organiseert samen met onze docent Peter Duijn op 20 maart 2015 het mooie 'Laat de lente maar komen' wijn-spijs diner. In restaurant Pure Passie in 's Gravenzande gaat chef Leonard u een avond lang verwennen en serveren wij voor u een 4 gangen diner waarbij bij 2 gangen 2 verschillende wijnen worden geserveerd. Zo leert u spelen met de heerlijke wijn spijs combinaties. Het diner wordt afgesloten met koffie. Peter zal u vertellen over de techniek van het combineren van de juiste wijnen bij de gerechten. Voor 75,00 euro per persoon kunt u erbij zijn. (BOB arrangement 62,50 of 55,00 euro zonder wijn. Bel met Pure Passie en schrijf in voor deze leuke en leerzame avond. Naaldwijkseweg 386 2691 RA 's-Gravenzande Telefoon: 0174 761 170 Routebeschrijving

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Wijn%20Spijs%20Diner



 Ontdek onbekend Duitsland

De wijnregio's Wurttemberg en Baden behoren tot de minder bekende streken van Duitsland en dat is zeer onterecht want juist deze twee zijn schoolvoorbeelden van vernieuwing en vooruitgang. Om u kennis te laten maken met deze buitengewoon boeiende ontwikkeling organiseert Het Wijninstituut samen met Duitse wijnpublicist Albert de Jong op zondag 29 maart 2015 een dagtrip naar de Baden Wurttemberg Classics in Duisburg.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Ontdek%20%20onbekend%20Duitsland&IDTekst=401&back=cursus.asp?cursus=Ontdek%20%20onbekend%20Duitsland

 Workshop Bordeaux in Beweging

Bordeaux is echt in beweging: meer toegankelijke wijnstijlen, open en hartelijke ontvangsten op de chateaux, inspelen op trends als klimaatveranderingen, conversie naar bio, en betere marketing. Tijd dus voor een andere kijk op Bordeaux en dat gaat Fransbert Schermer als International Bordeaux Wine Educator in deze workshop doen! We proeven de belangrijkste stijlen naast nieuwe stijlen en natuurlijk een paar mooie klassiekers. Op 19 mei geeft Fransbert Schermer deze masterclass in Utrecht.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Bordeaux%20in%20Beweging

 Koken naar Wijn

Koken naar Wijn, een cursus voor lekkerbekken! Koken naar Wijn is een praktijkgerichte cursus waarbij u gezellig zelf aan de slag gaan in een professionele kookschool. Met verse ingrediënten gaan we onder leiding van culinair chef Tom van der Splinter een aantal heerlijke seizoensgerechten voorbereiden. Uitgangspunt bij de bereiding vormt DE WIJN… We gaan koken naar de wijn toe. Samen met Rien van der Meulen van het Wijninstituut leren hoe we een gerecht op een bepaalde wijn kunnen afstemmen.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/Cursus.asp?cursus=Koken%20naar%20Wijn

 English Wine Course in Amsterdam

Wine Course This wine course offers an introduction to wine and is suitable for beginners as well as for intermediates. In five evening sessions we will take you on a tour through the world’s most important wine regions, emphasizing their main grape varieties.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/Cursus.asp?cursus=Wine%20Course%20(in%20English)


 Het Beste van Limburg

Ook dit jaar hebben Claire en Liesette als nieuwe eigenaren van Het Wijninstituut een heerlijke excursie georganiseerd naar Limburg. Op zaterdag 27 juni 2015 is het zover. Ga met ons mee en bezoek met ons twee van de mooiste en hipste wijnbedrijven in Limburg

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Het%20beste%20van%20Limburg

 Tweeluik Terroir

In het tweeluik terroir wordt door onze docent (magister vini) Fransbert Schermer het begrip terroir uitgelegd en de terroirfactoren en hun invloed op de wijn wordt besproken en beproefd.

Ga naar de webpagina Website: https://www.wijninstituut.nl/cursus.asp?cursus=Workshop%20Tweeluik%20Terroir

 NIEUW!! Proefwerk niveau 1 & 2

Het Wijninstituut heeft een nieuwe cursus ontwikkeld, proeven op niveau. Niveau 1, Proeven hoe doe je dat ook alweer,in 1 avond door proeven meest belangrijke druivenrassen. Niveau 2, Proefnotities maken, proeven, in 2 avonden ga je alle druivenrassen weer doornemen en de 2 avond blindproeven Beide cursussen zijn geschikt als examen voorbereiding respectievelijk SWEN1 en SWEN2, SWEN3, voor het bijhouden van het proeven, of als aanvulling van E-Learning cusisten.

Lees meer...



Proef!
Proef wijn

Start met Wijn
Start met Wijn

Basiscursus
Basiscursus
Wijnbrevet
Wijnbrevet
Werken met Wijn
Werken met Wijn

 


TwitterLinkedIn