Directiewijziging Wijninstituut

Jullie kennen wellicht Claire Lemmens en Liesette van Eijnsbergen-De Vreugd, de twee eigenaren van het Wijninstituut, van de cursuscorrespondentie of jullie vragen aan de ‘backoffice’. Per 1 april jl. heeft Claire (op de foto links) het Wijninstituut verlaten voor een nieuwe droom

Directiewijziging Wijninstituut

Normaal kijken we liever vooruit, maar nu voor eens, even een korte terugblik. Claire en Liesette namen het Wijninstituut in 2014 over van oprichter André Sauerbier. Vorig jaar vierde het Wijninstituut haar 25-jarig bestaan.

Claire en Liesette hebben er sinds 2014 samen als hecht team samen hard aan gewerkt om kwalitatief goede cursussen te blijven aanbieden en om de contacten met de cursisten, docenten, locaties, collega’s en Nederlandse wijnopleidingsinstanties als SDEN en de Wijnacademie te versterken.

Toen Claire en Liesette het Wijninstituut tijdens de vorige recessie overnamen, was het al een gerenommeerde cursusorganisatie. Onder bezielende leiding van de twee, is het Wijninstituut sindsdien nog verder uitgegroeid en is inmiddels de grootste particuliere wijnopleider van Nederland. Er zijn meer cursuslocaties gekomen, nieuwe wijndocenten aangetrokken, en nieuwe cursussen en workshops ontwikkeld. Slagingspercentages voor de SDEN-examens liggen vaak boven 95%. En naast wijnliefhebbers trekken de cursussen ook steeds meer wijnprofessionals uit horeca en wijnwinkels.

En we hebben heel veel leuke en enthousiaste cursisten; en daar zijn we heel blij mee, want voor jullie doen we het. En een beetje voor ons, want zoveel enthousiasme is aanstekelijk en werkt inspirerend.

De afgelopen twee jaar in coronatijd waren best enerverend. Maar we hebben het hoofd boven water gehouden en onze cursisten en docenten zijn ons trouw gebleven. Zelfs de online cursussen – toch een heel andere manier van lesgeven - werden door onze cursisten heel positief ontvangen. Gelukkig maar. We hebben het als kans gezien en de zoomcursus staat nog steeds op het programma!

Dit bleek een mooi moment voor mede-oprichtster Claire om een nieuwe droom in vervulling te brengen: terug naar haar geboortestreek Limburg! Claire heeft daar een mooie woonboerderij ontdekt en gaat weer een nieuw avontuur beginnen. Wij wensen Claire heel veel succes daar! En natuurlijk heel veel dank voor alle onuitputtelijke inzet de afgelopen jaren. Wanneer Claire daar live gaat, zullen we dat zeker laten weten.

Liesette gaat ondertussen met veel energie en nieuwe plannen verder met het Wijninstituut. Dus als gebruikelijk zijn wij bereikbaar via  info@wijninstituut.nl of tel.nr. 010- 30 74 214.