Claudia Bisschops

‘‘Geen wijn zonder droesem’’

Claudia Bisschops Docent Maastricht

Claudia Bisschops is distillateur, wijnmaker, wijndocent, wijnimporteur, sommelier, DipWSET en Weinakademiker.

Na meerdere universitaire studies te hebben afgerond en werkzaam te zijn geweest als officier bij defensie ging het roer om. In 2012 volgde Claudia de opleiding tot Gastronoom/Sommelier aan de Academie voor Gastronomie en niet veel later richtte ze wijnkoperij Bisschopswijn op en werd ze eigenaar van een hotel-restaurant, waarvoor zij zelf de wijninkoop verzorgde. In 2020 studeerde ze af aan de Weinakademie in Rust op een onderzoek naar het verband tussen persoonlijke smaak en karakter.

Tijdens de opleidingen WSET 3 en 4 is naast de liefde voor wijn ook de liefde voor gedistilleerd ontstaan. Sinds 2021 bouwt ze aan het verwezenlijken van Wijndomein de Bisschopshoeve en is ze zowel eigenaar van een natuur-inclusieve micro-wijngaard, als ook van drankenmerk Ingendael. Vanaf 2023 produceert ze de distillaten en likeuren in haar eigen distilleerderij. In juli 2024 heeft ze in de Bisschopshoeve een slijterij/wijnkoperij (op afspraak) geopend. Als wijndocent is Claudia actief sinds 2014 en geeft zij onder meer maatwerkproeverijen.

Kijk voor meer informatie op: www.ingendael.com of op www.bisschopswijn.eu