Proef wijn
Tijdens de cursus Proef Wijn krijgt u in één avond inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert van enkele druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.
Wilt u uw wijnkennis naar een hoger niveau brengen? Volg een wijncursus bij Het Wijninstituut! Ons slagingspercentage ligt boven het landelijk gemiddelde. U kunt kiezen voor een wijncursus van één avond of voor een opleiding van een jaar. Het Wijninstituut biedt de volgende cursussen aan: Proef Wijn, Wijnvignet (SDEN 1), Wijnoorkonde (SDEN 2), Wijnbrevet (SDEN 3), Werken met Wijn, Koken naar Wijn, Proefwerk niveau 1 en 2 en English wine course.
Bekijk onderstaand onze cursussen en klik op een wijncursus voor meer informatie.
Tijdens de cursus Proef Wijn krijgt u in één avond inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert van enkele druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.
Voor als u meer wilt leren over wijn, maar geen uitgebreide wijncursus wilt volgen. In de tweedelige cursus Wijnvignet (SDEN 1) leert u meer over het wijnproeven en over de kenmerken van wijn. Per avond proeft u 6 tot 8 wijnen.
Wilt u al direct meer diepgang, kunt u ook met SDEN2 beginnen (ook een beginnerscursus)
let op per 1 mei 2024, nieuwe locatie Utrecht; Huize Molenaar , Korte Nieuwstraat 6
Deze wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers en professionals. In vijf avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de belangrijkste technieken van het wijnproeven.
Wilt u veel kennis opdoen over wijn en wijnproeven? Over de hele cursus proeft u per avond 6 tot 8 wijnen en u leert over verschillende wijnzaken: van de herkomst van wijn tot hoe u goede wijn- en spijscombinaties maakt.
De cursus voor wijnliefhebbers, professionals uit wijnhandel of horeca, die op zoek zijn naar verdieping in de wijn. Met deze één-jarige opleiding op SDEN3 plus niveau maakt u serieus werk van uw wijnkennis.
During the course ‘Taste!’, you will get an overview of basis tactics of wine tasting in one night. You will get acquainted with the most significant grapes, how to distinguish these and name the colour, smell and flavour of these grapes.
Heeft u kennis van wijn en vindt u het leuk om meer te leren over het combineren van wijnen en gerechten? Neem deel aan de driedelige cursus Wijs met Wijn Spijs van Het Wijninstituut. Na afloop van de cursus kunt u goede én smakelijke wijn-spijscombinaties maken! Zowel voor de professional als liefhebber geschikt!
Een goede wijn&spijs combinatie maken is geen magie maar een wetenschap. Iedereen kan dat leren. Tijdens deze avond worden de basisbeginselen van wijn&spijs uitgelegd. Theorie en praktijk wisselen elkaar prettig af. Wilt u in de wijnwinkel, of supermarkt de juiste keuze kunnen maken wat u gaat drinken bij een gerecht of diner dan is deze cursus op uw lijf geschreven. Leer hoe verassend of hoe fout een wijn&spijs combinatie kan zijn.
Deelnemen aan een wijncursus, examen of workshop van Het Wijninstituut? Bekijk onze kalender: hierop ziet u in één oogopslag welke cursus, wanneer en waar wordt georganiseerd!
Het Wijninstituut verzorgt wijncursussen, examens en workshops op twaalf cursuslocaties in Nederland. Bekijk een overzicht met onze cursuslocaties en kies de locatie van uw keuze!
Heeft u de wijncursus SDEN 1, SDEN 2 of SDEN 3 gevolgd? Bij Het Wijninstituut kunt u hiervoor examen doen, zodat u een erkend diploma ontvangt! Lees hier meer informatie over onze wijnexamens.
Geen wijncursus maar een workshop bijwonen? Regelmatig organiseert Het Wijninstituut bijzondere workshops, proeverijen en evenementen, zoals Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië en meer! Lees hier meer.
Binnenkort een feestje? Trakteer de feestvierder op een cadeaubon van Het Wijninstituut! Koop een bon voor een specifieke wijncursus of workshop of kies een bepaald geldbedrag. Lees hier meer over onze cadeaubonnen.
'Verborgen parels, dat is de beste beschrijving van de wijn en oesterproeverij. Zeeuwse, Bretonse en Ierse oesters, puur en in diverse bereidingen, steeds vergezeld van verschillende wijnen schilderen een rijk palet aan smaken.'
'Voordat ik aan de cursus bij Het Wijninstituut begon, vroeg ik altijd in de slijterij naar Chileense merlot, in het vertrouwen dat ik altijd een wijn kreeg, die mijn goedkeuring kon wegdragen. Bij de cursus heb ik kennis gemaakt met meerdere wijnen.'
'Dankzij de boeiende en fijne uitleg over de theorie en het delen van zijn inspirerende ervaringen en verhalen, met een heerlijke dosis humor op zijn tijd, is mijn wijnkennis dankzij Bas aardig toegenomen! Heerlijke no-nonsense manier van lesgeven!'