De cursussen van Het Wijninstituut

Wilt u uw wijnkennis naar een hoger niveau brengen? Volg een cursus bij Het Wijninstituut! Ons slagingspercentage ligt boven het landelijk gemiddelde. U kunt kiezen voor een cursus van één avond of voor een opleiding van een jaar. Het Wijninstituut biedt de volgende cursussen aan: Proef Wijn, Start met Wijn (SDEN 1), Basiscursus (SDEN 2), Wijnbrevet (SDEN 3), Werken met Wijn, Koken naar Wijn, Proefwerk niveau 1 en 2 en English wine course.

Bekijk onderstaand onze wijncursussen en klik op een cursus voor meer informatie.

 • Proef wijn

  Proef wijn

  Tijdens de cursus Proef Wijn krijgt u in één avond inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert de belangrijkste druivenrassen te herkennen en de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.

 • Start met Wijn, SDEN 1

  Start met Wijn, SDEN 1

  Voor als u meer wilt leren over wijn, maar geen uitgebreide wijncursus wilt volgen. In de tweedelige cursus Start met Wijn (SDEN 1) leert u meer over het wijnproeven en over de kenmerken van wijn.

 • Basiscursus wijn, SDEN 2

  Basiscursus wijn, SDEN 2

  Deze wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers en professionals. In vijf avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de belangrijkste technieken van het wijnproeven.

 • Wijnbrevet, SDEN 3

  Wijnbrevet, SDEN 3

  Wilt u veel kennis opdoen over wijn en wijnproeven? Over de hele cursus proeft u ruim zeventig wijnen en u leert over verschillende wijnzaken: van de herkomst van wijn tot hoe u goede wijn- en spijscombinaties maakt.

 • Proefwerk

  Proefwerk

  Het verschil tussen een sauvignon blanc en een chardonnay kent u misschien nog wel, maar hoe zat dat ook alweer met sangiovese, grenache en tempranillo? Schrijf u in voor onze intensieve cursus Proefwerk.

 • Koken naar Wijn

  Koken naar Wijn

  Koken naar Wijn is een praktijkgerichte cursus waarbij u aan de slag gaat in een professionele kookstudio. U bereidt samen met de andere cursisten en een culinair chef een aantal seizoensgerechten met als basis, wijn!

 • Basic English wine course

  Basic English wine course

  This wine course offers an introduction to wine. In five evening sessions (divided over a three month period) we will take you on a tour through the world’s most important wine regions, emphasizing their main grape varieties.

 • Intermediate English winecourse

  Intermediate English winecourse

  This intermediate winecourse forms a continuation of the basic wine course. In eight evening sessions we will take you on a tour through the world's most important wine regions and sub regions, focussing on local grape varieties, wine labelling and wine laws.

 • Werken met Wijn

  Werken met Wijn

  Werkt u in de wijnhandel of horeca en wilt u uw klanten en gasten nog beter adviseren? Of bent u als wijnliefhebber enorm geïnteresseerd in wijn en wilt u uw wijnkennis verbreden, zodat u betere wijn-spijscombinaties kunt maken en u weloverwogen keuzes kunt maken bij het kopen van wijn? Maak serieus werk van uw wijnkennis en neem deel aan de eenjarige opleiding Werken met Wijn! 

  NIEUW  : De lessen 4,5,6,8,9 en 10 zijn vanaf heden ook los te boeken! 75,00 euro incl.B.T.W. per avond. Heeft u hiervoor belangstelling, mail dan naar info@wijninstituut.nl. Wacht niet te lang het aantal plaatsen is beperkt. 

Cursisten vertellen

 • Erik
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  'Ik ben een echte connaisseur geworden na de cursus'
 • Masé
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  'Verborgen parels, dat is de beste beschrijving van de wijn en oesterproeverij. Zeeuwse, Bretonse en Ierse oesters, puur en in diverse bereidingen, steeds vergezeld van verschillende wijnen schilderen een rijk palet aan smaken.'
 • Antoine
  ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  'Voordat ik aan de cursus bij Het Wijninstituut begon, vroeg ik altijd in de slijterij naar Chileense merlot, in het vertrouwen dat ik altijd een wijn kreeg, die mijn goedkeuring kon wegdragen. Bij de cursus heb ik kennis gemaakt met meerdere wijnen.'