Wijnbrevet, SDEN 3 ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 485,00
De prijs is incl. B.T.W. excl. het lesboek, 'ik weet veel van wijn' `€38,50, te bestellen via Stichting Platform dranken

 

Wilt u veel kennis opdoen over wijn en wijnproeven? Over de hele cursus proeft u ruim zeventig wijnen en u leert over verschillende wijnzaken: van de herkomst van wijn tot hoe u goede wijn- en spijscombinaties maakt.

De cursus kunt u afsluiten met een landelijk erkend examen. Na dit examen kunt u toegelaten worden tot de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog.

 

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) is geschikt voor wijnliefhebbers met redelijke wijnkennis en voor professionals die werken met wijn. Door het hoge niveau raden we u aan om eerst de Basiscursus (SDEN 2) te volgen. Wilt u vooraf uw wijnkennis testen, doe dan onze wijntesten voor beginners of gevorderden.

Na de cursus heeft u verregaande kennis van wijn en wijnproeven. U kunt deze cursus afsluiten door examen te doen bij de Wijnacademie. Na het behalen van dit landelijk erkende examen kunt u toegelaten worden tot de Wijnacademie voor de opleiding tot vinoloog. U kunt ook een verdiepende cursus bij Het Wijninstituut volgen: Werken met Wijn.

De cursus Wijnbrevet (SDEN 3) bestaat uit acht avonden. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.15 uur. De eerste avond is van 19.15 tot 22.15 uur. Enige uitloop is mogelijk.

Avond 1

  • De druif en zijn omgeving. Veschillende druivenrassen.
  • Wijnbouw en factoren van invloed (klimaat, bodem et cetera)
  • Wijnbereiding witte en mousserende wijn
  • Wijnproeven met basiskennis van structuur en aroma's
  • We behandelen:Noord-Frankrijk: Elzas, Bourgogne, Beaujolais en Champagne (inclusief proeverij)
     

Avond 2

  • Etiket en etiquette
  • Wijnwetgeving
  • Wijnbereiding rode wijn
  • We behandelen: Bordeaux, Loire en Zuid-West Frankrijk (inclusief proeverij)

 

Avond 3

  • Wijn serveren en bewaren. Glaswerk, serveertemperatuur.
  • Vin Doux Naturel
  • We behandelen: Rhône, Provence, Languedoc en Roussillon (inclusief proeverij)

 

Avond 4

  • Blindproeven
  • We behandelen: Italie (inclusief proeverij)

 

Avond 5

  • Blindproeven
  • Houtrijping Spaanse wijnen
  • Versterkte wijnen
  • wijn spijs combineren
  • We behandelen:Spanje, Portugal (inclusief proeverij)

 

Avond 6

  • Blindproeven
  • We behandelen:Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Griekenland en Oost-Europa (inclusief proeverij)

 

Avond 7

  • Blindproeven
  • Oude versus Nieuwe wereld
  • We behandelen: Noord- en Zuid-Amerika (inclusief proeverij)

 

Avond 8

  • Blindproeven
  • Wijn en gezondheid
  • We behandelen: Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland (inclusief proeverij)

Waar en wanneer?

Een kijkje bij de cursus Wijnbrevet

Cursisten vertellen

  • Masé
    'Verborgen parels, dat is de beste beschrijving van de wijn en oesterproeverij. Zeeuwse, Bretonse en Ierse oesters, puur en in diverse bereidingen, steeds vergezeld van verschillende wijnen schilderen een rijk palet aan smaken.'
  • Antoine
    'Voordat ik aan de cursus bij Het Wijninstituut begon, vroeg ik altijd in de slijterij naar Chileense merlot, in het vertrouwen dat ik altijd een wijn kreeg, die mijn goedkeuring kon wegdragen. Bij de cursus heb ik kennis gemaakt met meerdere wijnen.'