Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Bordeaux

  Bordeaux

  Voor alle liefhebbers van wijn die meer willen weten over de beroemde wijnstreek Bordeaux, organiseren wij op 10 november 2022 in Utrecht een Bordeaux masterclass. Onze docent, Debby van Schie, neemt je onder meer mee in de historie van deze streek en het belang van het verschil in gebruik van druivenras op de fameuze linker- en rechteroever. Ook weet je na deze avond wat Grand Cru betekent, wat ‘en primeur’ is en waarom oogstjaren zo belangrijk zijn. Verleden, heden én de toekomst passeren de revue en je krijgt mooie kwaliteitswijnen te proeven, illustratief voor Bordeaux!

  Prijs € 65,00 pp

 • WORKSHOP BUBBELS

  WORKSHOP BUBBELS

  Bubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop schenkt wijndocent en bubbelliefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten.

   

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Op de hoogte blijven van de data? Stuur een mailtje naar info@wijninstituut.nl en u hoort als eerste wanneer de workshop gepland is!

  Prijs 45,00 euro p.p.

  begin 19.30 uur tot 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

   

 • Workshop Rhone

  Workshop Rhone

  Het Wijninstituut verzorgt samen met Mr. Rhône himself, Mike Rijken,  de workshop "Verken de Rhone".

  Dit is je de kans om uitgebreid kennis te maken met de mooie wijnen uit de Rhône. Mike woont daar al jaren en kan als geen ander vertellen hoe complex het Rhône gebied in elkaar zit en wat voor moois het te bieden heeft.

  De workshop vindt plaats op de volgende locaties en data:

  Rotterdam, maandag 24 januari 2022

  Amsterdam donderdag 27 januari 2022

  Prijs 39,50 per persoon.

  De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur.