Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Bezoek de Betuwe

  Het Wijninstituut organiseert op 2 juni 2018 een bezoek aan het Betuws Wijndomein. Het sfeervolle WijnHuis van het Betuws Wijndomein is gelegen in het buitengebied bij het pittoreske stadje Buren. Uitkijkend op de wijngaard kun je hier in alle rust een rondleiding door de wijngaard maken en genieten van een bijzonder asperge lunch. De locatie beschikt over een sfeervolle veranda met openhaard! Neem voor de zekerheid wel je warme trui/jas en schoenen mee. Tijdens lentemiddagen kan het soms nog iets fris zijn. 

  PRIJS 65,00 euro p.p.

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Op de hoogte blijven van de data? Stuur een mailtje naar info@wijninstituut.nl en u hoort als eerste wanneer de workshop gepland is!

  Prijs 45,00 euro p.p.

  begin 19.30 uur tot 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

   

 • Masterclass Proef Georgie

  Masterclass Proef Georgie

  Masterclass: Proef Georgië!  donderdag 16 april 2020!

  Het Wijninstituut verzorgt op samen met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA en Andere Wijn, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag.

  Maak kennis met de bijzondere wijnen van Georgië. Proef wijnen van druivenrassen, zoals de ..... 

  Prijs: 45,00 euro p.p.

 • Masterclass Champagne

  Masterclass Champagne

  Champagne: kan het feestelijker? Toch is de ene champagne de andere niet. Champagne is niet alleen een drank om te proosten, het is ook wijn, gemaakt in verschillende stijlen. Wijndocent en champagneliefhebber Remke de Lange legt uit welke technieken makers zoal in de kelder kiezen. Beendroog, rosé, houtgerijpt, vintage, blanc de blancs:? Dit is je kans om een reeks verschillende champagnes naast elkaar te proeven. Tussendoor krijg je informatie over actuele ontwikkelingen in Champagne, waar een heuse ‘revolutie’ gaande is.

  Datum: maandag 16 november 2020
  19:30 – 22.00 uur

  Prijs: € 69,50 pp

  Lokatie: l’Atelier du Champagne, Nes 35, Amsterdam

 • Workshop Rhone

  Workshop Rhone

  Het Wijninstituut verzorgt samen met Mr. Rhône himself, Mike Rijken,  de workshop "Verken de Rhone".

  Dit is je de kans om uitgebreid kennis te maken met de mooie wijnen uit de Rhône. Mike woont daar al jaren en kan als geen ander vertellen hoe complex het Rhône gebied in elkaar zit en wat voor moois het te bieden heeft.

  De workshop vindt plaats op de volgende locaties en data:

  Rotterdam, donderdag 28 januari 2021

  Amsterdam woensdag 3 februari 2021

  Utrecht, woensdag 17 februari 2021

  Maastricht, donderdag 11 februari 2021

  Prijs 39,50 per persoon.

  De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur.

   

   

   

 • Masterclass Sherry

  Masterclass Sherry

  Voor alle kenners en liefhebbers en professionals van de prachtige, vaak ondergewaardeerde wijnen uit het Sherry gebied organiseert Het Wijninstituut i.s.m. Karel de Graaf  komend najaar in Amsterdam de Masterclass Sherry. Karel is naast liefhebber ook een zeer grote kenner van Sherry en officieel Sherry docent: formador homologado Del Vino de Jerez.  Deze Masterclass is een unieke kans om te ontdekken wat een veelzijdig en prachtig product Sherry is.

  Locatie: Amsterdam Hogere Hotelschool, Jan Evertsenstraat 171, Amsterdam

  datumdonderdag 12 december 2019 

  tijd: 19.30 uur tot ongeveer 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

  Prijs 69,50 euro p.p.

   

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  Het Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie een mooie avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn.

  Tijdens deze ZOMER EDITIE  op een hippe locatie in Rotterdam, gaan wij u verwennen. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis die pas eindigt waar u ophoudt. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d'Oléron in Frankrijk. Uiteraard gaan we verschillende wijnen proeven, om de perfecte match te vinden. We starten om 19.00 uur en de avond zal rond 22.30 uur eindigen. Zin in deze avond?

  Schrijf dan in voor woensdag 26 augustus

  Prijs 79,50 p.p.

  Limonadefabriek, Bergse Rechter Rottekade 1, Rotterdam