Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Tweeluik Terroir

  Tweeluik Terroir

  In  dit tweeluik zal onze docent Fransbert Schermer het veel gebruikte begrip terroir gaan duiden. Op zijn geheel eigen wijze zal Fransbert de belangrijkste terroirfactoren en hun invloed op de wijn bespreken en laten proeven.  

  aanvang: 19.30 uur - einde rond 22.30 uur

  Hogere Hotelschool, Jan Evertsenstraat 171, Amsterdam

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  Het Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie een mooie avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn.

  Op 2 november 2017 op  een hippe locatie in Rotterdam, gaan wij u verwennen. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis die pas eindigt waar u ophoudt. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d'Oléron in Frankrijk.

  Prijs 69,50 p.p.

  Depot Noord, Willebrordusstraat 6, Rotterdam

 • Chocolade en Wijn

  Chocolade en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en chocolade, organiseert het Wijninstituut samen met Wijnvrouwen een heerlijke workshop! Onze docent Miranda Beems leert je deze avond alles wat je altijd al wilde weten over deze verleidelijke combinatie van wijnen van Wijnvrouwen en Chocolade van Kees Raat!

   

 • Op naar de Ahr!

  Op naar de Ahr!

  Ieder voorjaar maken we een mooie excursie voor alle cursisten en andere liefhebbers van wijn en lekker eten. Dit jaar gaan we naar de steile hellingen van de Ahr vlak over de Duitse grens.

  Op de steile hellingen en kleine perceeltjes vinden we de Spatburgunders en Fruhburgunders. Op zaterdag 3 juni bezoeken we 2 wijnbedrijven en op zaterdagavond en zondag kun je zelf genieten van al het moois wat de boeren te bieden hebben want dan is er de grote weinmarkt in Arhweiler.

  75,00 p.p. incl. lunch + 2 rondleidingen met proeverij (eigen vervoer)

  Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt!