Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Masterclass Sherry

  Masterclass Sherry

  Voor alle kenners en liefhebbers en professionals van de prachtige, vaak ondergewaardeerde wijnen uit het Sherry gebied organiseert Het Wijninstituut i.s.m. Karel de Graaf  komend najaar in Amsterdam de Masterclass Sherry. Karel is naast liefhebber ook een zeer grote kenner van Sherry en officieel Sherry docent: formador homologado Del Vino de Jerez.  Deze Masterclass is een unieke kans om te ontdekken wat een veelzijdig en prachtig product Sherry is.

  Locatie :Amsterdam Hogere Hotelschool, Jan Evertsenstraat 171, Amsterdam

  datum : donderdag 12 december 2019

  Prijs 69,50 euro p.p.

   

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Op de hoogte blijven van de data? Stuur een mailtje naar info@wijninstituut.nl en u hoort als eerste wanneer de workshop gepland is!

  Prijs 45,00 euro p.p.

  begin 19.30 uur tot 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

   

 • Masterclass Champagne

  Masterclass Champagne

  Champagne: kan het feestelijker? Toch is de ene champagne de andere niet. Champagne is niet alleen een drank om te proosten, het is ook wijn, gemaakt in verschillende stijlen. Wijndocent en champagneliefhebber Remke de Lange legt uit welke technieken makers zoal in de kelder kiezen. Beendroog, rosé, houtgerijpt, vintage, blanc de blancs:? Dit is je kans om een reeks verschillende champagnes naast elkaar te proeven. Tussendoor krijg je informatie over actuele ontwikkelingen in Champagne, waar een heuse ‘revolutie’ gaande is.

  Datum: maandag 11 of dinsdag 12 november 2019
  19:30 – 22.00 uur

  Prijs: € 69,50 pp

  Lokatie: l’Atelier du Champagne, Nes 39, Amsterdam

 • Masterclass Proef Georgie

  Masterclass Proef Georgie

  Masterclass: Proef Georgië!  10 oktober 2019

  Het Wijninstituut verzorgt op samen met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA en Andere Wijn, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag.

  Maak kennis met de bijzondere wijnen van Georgië. Proef wijnen van druivenrassen, zoals de ..... 

  Prijs: 45,00 euro p.p.

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  Het Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie een mooie avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn.

  In het najaar van 2019 op een hippe locatie in Rotterdam, gaan wij u verwennen. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis die pas eindigt waar u ophoudt. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d'Oléron in Frankrijk. We starten om 19.00 uur en de avond zal rond 22.30 uur eindigen. Zin in deze avond?

  Schrijf dan in voor  donderdag 14 november 2019

  Nu ook op woensdag 13 november 2019 een extra avond ingepland!

  Prijs 69,50 p.p.

  Depot Noord, Willebrordusstraat 6, Rotterdam