Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  De leukste en spannendste oesterproeverij en wijnproeverij die u in de omgeving Rotterdam kunt vinden. Niet alleen de standaard oester en wijn combinaties komen voorbij, maar vooral ook nieuwe en spannende oester en wijn combinaties worden geprobeerd. De hit van de laatste proeverij was een Georgische oranjewijn van Papari Valley bij de Zeeuwse platte oester. Heerlijk en uniek! Op 23 mei van 19.30 tot 22.15 uur bij de Oestercompagnie in Rotterdam

  Prijs 89,50 p.p.

   

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Op de hoogte blijven van de data? Stuur een mailtje naar info@wijninstituut.nl en u hoort als eerste wanneer de workshop gepland is!

  Prijs 49,50 euro p.p.

  begin 19.30 uur tot 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

   

 • Workshop Nederlandse Wijn

  Workshop Nederlandse Wijn

  Kennismaken met Nederlandse wijn!

  Nederlandse wijndrinkers consumeren jaarlijks 3,5 miljoen hectoliter wijn. Dat staat voor 465 miljoen flessen wijn van 75cl. Per hoofd van de bevolking dronken we de afgelopen jaren ongeveer 26 liter wijn per jaar. In datzelfde jaar dronken we ca. 1 miljoen flessen Nederlandse wijn. En zijn dus veel wijnliefhebbers die nog niet tot nauwelijks Nederlandse wijn hebben gedronken. Daarom verzorgt het Wijninstituut een workshop over Nederlandse Wijn.

 • Workshop Rhone

  Workshop Rhone

  Het Wijninstituut verzorgt samen met Mr. Rhône himself, Mike Rijken,  de workshop "Verken de Rhone".

  Dit is je de kans om uitgebreid kennis te maken met de mooie wijnen uit de Rhône. Mike woont daar al jaren en kan als geen ander vertellen hoe complex het Rhône gebied in elkaar zit en wat voor moois het te bieden heeft.

  De workshop vindt plaats op de volgende locaties en data:

  Utrecht (Paushuize), donderdag 1 februari 2024

  Zwolle (Mercure), donderdag 8 februari 2024

  Groningen (Valk-Hoogkerk), woensdag 14 februari 2024

  Rotterdam (Somention), donderdag 15 februari 2024

  Maastricht (Mabi hotel), woensdag 21 februari 2024

  Prijs €42,50 per persoon.

  De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur.

   

   

   

 • WORKSHOP BUBBELS

  WORKSHOP BUBBELS

  Bubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop schenkt wijndocent en bubbelliefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten.