Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Masterclass Proef Georgie

  Masterclass Proef Georgie

  Masterclass: Proef Georgië!  

  Het Wijninstituut verzorgt op donderdag 27 september 2018 samen met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag.

  Maak kennis met de bijzondere wijnen van Georgië. Proef wijnen van druivenrassen, zoals de ..... 

  Prijs: 45,00 euro p.p.

 • Italie culinair

  Italie culinair

  Op 22 mei 2019  van 19.30 uur tot ongeveer 22.15 uur verzorgt Het Wijninstituut op de locatie van Vakschool Wageningen de workshop Italië culinair.

  Italië kent vele specialiteiten, wijnen en gerechten en heeft een van de meest gezonde keukens van de wereld. De vele diverse druivenrassen zorgen voor verrassende smaakbelevingen. 

  Schrijf op tijd in want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen!

   

  Prijs: 49,00 euro p.p. 

   

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  Het Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie een mooie avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn.

  Later in 2018 op  een hippe locatie in Rotterdam, gaan wij u verwennen. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis die pas eindigt waar u ophoudt. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d'Oléron in Frankrijk. We starten om 19.00 uur en de avond zal rond 22.30 uur eindigen. Zin in deze avond?

  Schrijf dan in voor 8 november 2018!

  Prijs 69,50 p.p.

  Depot Noord, Willebrordusstraat 6, Rotterdam

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Op de hoogte blijven van de data? Stuur een mailtje naar info@wijninstituut.nl en u hoort als eerste wanneer de workshop gepland is!

  Prijs 45,00 euro p.p.

   

 • Bordeaux

  Bordeaux

  Deze workshop is een introductie in Bordeaux .Bordeaux is echt in beweging: meer toegankelijke wijnstijlen, open en hartelijke ontvangsten op de chateaux, inspelen op trends als klimaatveranderingen, conversie naar bio, en betere marketing. Tijd dus voor een frisse blik op Bordeaux van fris tot zoet en dat gaat Fransbert Schermer als International Bordeaux Wine Educator in deze workshop doen! We proeven de belangrijkste stijlen naast nieuwe stijlen en natuurlijk een paar mooie klassiekers. 

  Prijs 49,00 euro p.p.