Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Drieluik Bourgogne

  Drieluik Bourgogne

  Na een zeer succesvolle reeks in 2016 nu op herhaling,  samen met Karel de Graaf, Bourgogne kenner bij uitstek, liefhebber en wijnboer, hebben wij  een drieluik Bourgogne georganiseerd. Dat mag je niet missen! Karel zal ons deze drie avonden meenemen in de wereld van Chardonnay, Pinot Noir, de historie, de rijpingsprocessen en de vinficatie van zowel de rode als witte Bourgognes.

  7, 14 en 21 mei 2019

  Hogere Hotelschool Amsterdam van 19.30 uur tot 22.30 uur.

  225,00 euro p.p. voor drie avonden, ook per avond te boeken! Kosten per avond 95,00 euro p.p. per avond.

   

   

 • Masterclass Proef Georgie

  Masterclass Proef Georgie

  Masterclass: Proef Georgië!  16 mei 2019

  Het Wijninstituut verzorgt op samen met wijndocent en Georgische wijnen liefhebber Rien van der Meulen WA en Andere Wijn, de unieke workshop "Proef Georgië!", in de Georgische ambassade in Den Haag.

  Maak kennis met de bijzondere wijnen van Georgië. Proef wijnen van druivenrassen, zoals de ..... 

  Prijs: 45,00 euro p.p.

 • Italie culinair

  Italie culinair

  Italie culinair!

  Italië kent vele specialiteiten, wijnen en gerechten en heeft een van de meest gezonde keukens van de wereld. De vele diverse druivenrassen zorgen voor verrassende smaakbelevingen. 

  Nu in Wageningen en Utrecht.

  aanvang 19.30 uur einde ongeveer 22.15 uur.

  Prijs: 49,00 euro p.p. 

   

 • Bruisend Limburg

  Bruisend Limburg

  Ook dit jaar gaan we graag met jullie op reis. Dit keer naar het prachtige bruisende wijnhuis Domein Holset in Zuid Limburg, Lemiers. Ga met ons mee op ontdekkingsreis in het diepe zuiden en geniet met ons van al het moois dat Holset en Limburg te bieden heeft.

  Datum: Zondag 2 juni 2019,

  Prijs: 55,00 p.p.

  Ontvangst met bubbel en lunch, rondleiding + Masterclass van Kirsten Abels + Proeverij

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  Het Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie een mooie avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn.

  In het najaar van 2019 op een hippe locatie in Rotterdam, gaan wij u verwennen. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis die pas eindigt waar u ophoudt. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d'Oléron in Frankrijk. We starten om 19.00 uur en de avond zal rond 22.30 uur eindigen. Zin in deze avond?

  Schrijf dan in voor 14 november 2019!

  Prijs 69,50 p.p.

  Depot Noord, Willebrordusstraat 6, Rotterdam

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Op de hoogte blijven van de data? Stuur een mailtje naar info@wijninstituut.nl en u hoort als eerste wanneer de workshop gepland is!

  Prijs 45,00 euro p.p.

   

 • Bordeaux

  Bordeaux

  Deze workshop is een introductie in Bordeaux .Bordeaux is echt in beweging: meer toegankelijke wijnstijlen, open en hartelijke ontvangsten op de chateaux, inspelen op trends als klimaatveranderingen, conversie naar bio, en betere marketing. Tijd dus voor een frisse blik op Bordeaux van fris tot zoet en dat gaat Fransbert Schermer als International Bordeaux Wine Educator in deze workshop doen! We proeven de belangrijkste stijlen naast nieuwe stijlen en natuurlijk een paar mooie klassiekers. 

  Prijs 49,00 euro p.p.