Wijnworkshops & proeverijen

Wilt u een wijnworkshop of proeverij bijwonen? Het Wijninstituut organiseert regelmatig informatieve en laagdrempelige workshops en evenementen. Deze vinden plaats op uiteenlopende locaties. Wij organiseren onder andere proeverijen en workshops als Wijn & Spijs, Kaas & Wijn, Oesters & Wijn, Argentinië, Natuurlijke Wijn, Bordeaux, Terroir en nog veel meer.

Bent u benieuwd welke workshops en proeverijen er binnenkort worden georganiseerd? Bekijk onze agenda. Wilt u meer informatie, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over het aanbod, de inhoud en de kosten van deze workshops.

 • Kaas en Wijn

  Kaas en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en kaas organiseren wij de workshop Kaas & Wijn. Onze docent neemt je mee in de wereld van wijn & spijs en zo leer je deze avond dat kaas en wijn meer is dan een kaasplankje en een glas port.Je ontdekt nieuwe combinaties en zult verrast worden door de mogelijkheden van deze twee heerlijke producten.

  Prijs 45,00 euro p.p.

   

 • Workshop Rhone

  Workshop Rhone

  Het Wijninstituut verzorgt samen met Mr. Rhône himself, Mike Rijken,  de workshop "Verken de Rhone".

  Dit is je de kans om uitgebreid kennis te maken met de mooie wijnen uit de Rhône. Mike woont daar al jaren en kan als geen ander vertellen hoe complex het Rhône gebied in elkaar zit en wat voor moois het te bieden heeft.

  De workshop vindt plaats op de volgende locaties en data:

  Rotterdam, donderdag 8 februari 2018

  Den Haag, dinsdag 13 februari 2018   

  Amsterdam, donderdag 15 februari 2018

  Utrecht, dinsdag 20 februari 2018

  Groningen, donderdag 22 februari 2018

  Prijs 39,50 per persoon.

  De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.15 uur.

   

   

   

 • Oesters en Wijn

  Oesters en Wijn

  Het Wijninstituut organiseert samen met de Oestercompagnie een mooie avond voor u waarin u kennis maakt met oesters en wijn.

  Op 2 november 2017 op  een hippe locatie in Rotterdam, gaan wij u verwennen. Wat is de bedoeling? De Oestercompagnie neemt u mee op een zinnenprikkelende reis die pas eindigt waar u ophoudt. Wij beginnen in Zeeland en eindigen in de Marennes d'Oléron in Frankrijk. We starten om 19.00 uur en de avond zal rond 22.30 uur eindigen.

  Prijs 69,50 p.p.

  Depot Noord, Willebrordusstraat 6, Rotterdam

 • Chocolade en Wijn

  Chocolade en Wijn

  Voor alle liefhebbers van wijn en chocolade, organiseert het Wijninstituut samen met Wijnvrouwen een heerlijke workshop! Onze docent Miranda Beems leert je deze avond alles wat je altijd al wilde weten over deze verleidelijke combinatie van wijnen van Wijnvrouwen en Chocolade van Kees Raat!

   

 • Reis door Zuid Afrika

  Reis door Zuid Afrika

  Het Wijninstituut organiseert samen met Zuid- Afrika kenner bij uitstek, Udo Goebel, een workshop Zuid-Afrika. Udo, is een bevlogen Zuid-Afrika liefhebber, docent aan de Wijnacademie alsmede Magister Vini. Hij neemt u  mee op reis door een van de mooiste wijnlanden van de wereld en laat u genieten van prachtige wijnen uit de Kaap en omgeving.

  Op donderdag 16 november starten we om 19.30 uur en bent u welkom bij Lommerrijk aan de Straatweg 99 in Rotterdam. De avond zal rond 22.15 uur eindigen.

  Prijs: 49,50