WORKSHOP BUBBELS ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 75,00

Bubbels in het glas: altijd feestelijk. Nederlanders drinken steeds vaker mousserende wijn. Gelukkig maar, want er valt veel moois te ontdekken. In deze workshop schenkt wijndocent en bubbelliefhebber Remke de Lange wijnen in die op verschillende manieren aan hun belletjes zijn gekomen. Prosecco, crémant, pet nat én bubbels van de Lage Landen: ze worden gemaakt op verschillende plekken, van verschillende druiven. Met de feestdagen voor de deur is dit een mooi moment om ze in alle rust naast elkaar te zetten.

 

Na deze avond kent u de productiemethoden, weet u de verschillen in smaak te herkennen en benoemen, opent en schenkt u de wijnen op professionele wijze en kent u de basisprincipes van de vele wijn-spijsmogelijkheden die ‘mousserend’ te bieden heeft.

Datum: donderdag 17 november 2022 (Adam Hogere Hotelschool), of donderdag 24 november 2022 (Rdam Somention)

19.30 – 22.00 uur

 

cursisten en nieuwsgierige liefhebbers die, liefst, SDEN2 hebben gevolgd.

Bubbels proeven is best lastig: het geprikkel in je mond lijkt de smaak in de weg te zitten. Neem er dus de tijd voor! Met achtergrondinformatie over techniek en geografie weet je aan het eind van de avond meer over verschillen in stijl en smaak.

We proeven zes verschillende schuimwijnen. We beginnen om 19.30 uur en ronden tegen 22.00 uur af.

Waar en wanneer?

De docenten