Weblog

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Het Wijninstituut, onze wijncursussen of de nieuwste wijnen? Bekijk dan onderstaand actueel nieuws.

  • Say Cheese

    Say Cheese

    Geschreven door Ella Klatte

    Kaas. Romige jonge kaas. Harde kaas met van die smeltende kristallen. Blauwaderkaas. Ouderwets Friese nagelkaas. Stinkende loopkaas met zo’n lepeltje erin. Geitenkaas, koeienkaas of schapenkaas. Druipige gesmolten kaas. Welke kaas dan ook. Ben er gek op! Een fromagerie is voor mij een paradijs. Ben geen kenner maar wel een liefhebber. Maar dat is aan het veranderen want ik zit weer met neus in boeken. Kaasboeken dus. Ik kreeg de vraag om een workshop hierover te verzorgen. Kaas en wijn in de combinatie. ‘Tuurlijk ga ik dat doen’ zei ik, zonder eerst even na te denken. Realiseerde me pas achteraf dat mijn kennis over wijn ruim voldoende is, gastronomie begrijp ik ook prima, maar zuivel ? Dat was voor mij redelijk onbekend terrein. Ooops stress!

Ingrid Larmoyer

Ingrid Larmoyer

Over Ingrid Larmoyeur

Wijndocent Wijninstituut in Den Haag en Rotterdam, Register-Vinoloog, Register-Wijndocent. Binnenkort ook docent Gedistilleerd Vignet. Dol op gekke druifjes en wijnen met een eigen verhaal. Champagnegek, wijnblogger, cocktailfan, communicatieadviseur en op twitter te volgen via @vinissima en @bubbelblog.