Nieuwsberichten & weblog

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Het Wijninstituut, onze wijncursussen of de nieuwste wijnen? Bekijk dan onderstaand actueel nieuws.

 • Aan het Woord - Ingrid Larmoyeur

  Het is weer tijd voor onze rubriek ‘Aan het Woord’

  Dit keer spraken wij met Ingrid Larmoyeur, onze wijndocent in Den Haag en Rotterdam. Ingrid houdt erg van het combineren van wijn & spijs. Hoe dat in z’n werk kan gaan, vertelt ze hier.

   

 • Wijnervaringen van wijnliefhebbers

  Dit keer spraken wij met Claire Lemmens. Zij ging tijdens de jaarlijkse wijnreis van haar proefgroep Rotterdam naar Bordeaux. Claire vertelt ons over haar wijnervaringen tijdens deze reis.

Weblog

 • Say Cheese

  Say Cheese

  Geschreven door Ella Klatte

  Kaas. Romige jonge kaas. Harde kaas met van die smeltende kristallen. Blauwaderkaas. Ouderwets Friese nagelkaas. Stinkende loopkaas met zo’n lepeltje erin. Geitenkaas, koeienkaas of schapenkaas. Druipige gesmolten kaas. Welke kaas dan ook. Ben er gek op! Een fromagerie is voor mij een paradijs. Ben geen kenner maar wel een liefhebber. Maar dat is aan het veranderen want ik zit weer met neus in boeken. Kaasboeken dus. Ik kreeg de vraag om een workshop hierover te verzorgen. Kaas en wijn in de combinatie. ‘Tuurlijk ga ik dat doen’ zei ik, zonder eerst even na te denken. Realiseerde me pas achteraf dat mijn kennis over wijn ruim voldoende is, gastronomie begrijp ik ook prima, maar zuivel ? Dat was voor mij redelijk onbekend terrein. Ooops stress!

 • Racemeisjes en wijn

  Racemeisjes en wijn

  Geschreven door Ella Klatte

  De snelste vinoloog op 3 wielen, dat zou ik wel eens kunnen zijn. Of anders, de meest vineuze classic zijspanracer. Want dat doe ik dus in mijn vrije tijd als ik niet met wijn bezig ben.