Nieuwsberichten & weblog

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Het Wijninstituut, onze wijncursussen of de nieuwste wijnen? Bekijk dan onderstaand actueel nieuws.

  • Prijzen SDEN2 & SDEN3 stijgen per 1-10-2018

    Prijzen SDEN2 & SDEN3 stijgen per 1-10-2018

    I.v.m. hogere inkoopprijzen zijn de prijzen voor SDEN2 en SDEN3 per 1-10-2018 gestegen. SDEN2 van €285,00 naar €295,00 en SDEN3 van €485,00 naar €495,00. Alle prijzen zijn incl. btw.

  • Complexiteit in de wijn

    Complexiteit in de wijn

    In een tweedelige presentatie met proeverijen gaat Lars Daniëls MV in op complexiteit. Het is een woord dat immer geassocieerd wordt met hoge kwaliteitswijn. De beste wijnen ter wereld zijn niet eendimensionaal of recht-door-zee, maar zijn genuanceerd, rijk aan facetten, laten zich niet in een paar woorden vatten. En ze ontwikkelen zich positief met flesrijping en blijven fascineren gedurende hun tijd in het glas; kortom, ze zijn complex. Kijk voor meer info & inschrijven op: https://www.vinologen.net/A234-C209-Wegens-succes-herhaald-Complexiteit-in-wijn---bekeken-van-wijngaard-tot-wijn-3.html

    voor vinologen en ervaren wijnkenners

     

Weblog

  • Say Cheese

    Say Cheese

    Geschreven door Ella Klatte

    Kaas. Romige jonge kaas. Harde kaas met van die smeltende kristallen. Blauwaderkaas. Ouderwets Friese nagelkaas. Stinkende loopkaas met zo’n lepeltje erin. Geitenkaas, koeienkaas of schapenkaas. Druipige gesmolten kaas. Welke kaas dan ook. Ben er gek op! Een fromagerie is voor mij een paradijs. Ben geen kenner maar wel een liefhebber. Maar dat is aan het veranderen want ik zit weer met neus in boeken. Kaasboeken dus. Ik kreeg de vraag om een workshop hierover te verzorgen. Kaas en wijn in de combinatie. ‘Tuurlijk ga ik dat doen’ zei ik, zonder eerst even na te denken. Realiseerde me pas achteraf dat mijn kennis over wijn ruim voldoende is, gastronomie begrijp ik ook prima, maar zuivel ? Dat was voor mij redelijk onbekend terrein. Ooops stress!

  • Racemeisjes en wijn

    Racemeisjes en wijn

    Geschreven door Ella Klatte

    De snelste vinoloog op 3 wielen, dat zou ik wel eens kunnen zijn. Of anders, de meest vineuze classic zijspanracer. Want dat doe ik dus in mijn vrije tijd als ik niet met wijn bezig ben.