Nieuwsberichten & weblog

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Het Wijninstituut, onze wijncursussen of de nieuwste wijnen? Bekijk dan onderstaand actueel nieuws.

 • Italie, met Fred Nijhuis, your favorite Dutch Wine writer

  Italie, met Fred Nijhuis, your favorite Dutch Wine writer

  Voor het najaar van 2019 staan de volgende workshops gepland:

  12 september 2019: Workshop Montefalco Sagrantino

  26 september 2019: Workshop Cahors

  10 oktober 2019: Heroische wijnmakers en hun extreme wijnen

  31 oktober 2019: Workshop Vins de Savoie

  14 november 2019: Workshop Solo sangiovese

  28 november 2019: Workshop Port

   

  Voor meer informatie kijk op:www.fred-nijhuis.nl/workshops/

Weblog

 • Say Cheese

  Say Cheese

  Geschreven door Ella Klatte

  Kaas. Romige jonge kaas. Harde kaas met van die smeltende kristallen. Blauwaderkaas. Ouderwets Friese nagelkaas. Stinkende loopkaas met zo’n lepeltje erin. Geitenkaas, koeienkaas of schapenkaas. Druipige gesmolten kaas. Welke kaas dan ook. Ben er gek op! Een fromagerie is voor mij een paradijs. Ben geen kenner maar wel een liefhebber. Maar dat is aan het veranderen want ik zit weer met neus in boeken. Kaasboeken dus. Ik kreeg de vraag om een workshop hierover te verzorgen. Kaas en wijn in de combinatie. ‘Tuurlijk ga ik dat doen’ zei ik, zonder eerst even na te denken. Realiseerde me pas achteraf dat mijn kennis over wijn ruim voldoende is, gastronomie begrijp ik ook prima, maar zuivel ? Dat was voor mij redelijk onbekend terrein. Ooops stress!

 • Racemeisjes en wijn

  Racemeisjes en wijn

  Geschreven door Ella Klatte

  De snelste vinoloog op 3 wielen, dat zou ik wel eens kunnen zijn. Of anders, de meest vineuze classic zijspanracer. Want dat doe ik dus in mijn vrije tijd als ik niet met wijn bezig ben.