Nieuwsberichten & weblog

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Het Wijninstituut, onze wijncursussen of de nieuwste wijnen? Bekijk dan onderstaand actueel nieuws.

 • Op naar de Ahr!

  Op naar de Ahr!

  Ieder voorjaar maken we een mooie excursie voor alle cursisten en andere liefhebbers van wijn en lekker eten. Dit jaar gaan we naar de steile hellingen van de Ahr vlak over de Duitse grens.

  Op de steile hellingen en kleine perceeltjes vinden we de Spatburgunders en Fruhburgunders. Op zaterdag 3 juni bezoeken we 2 wijnbedrijven en op zaterdagavond en zondag kun je zelf genieten van al het moois wat de boeren te bieden hebben want dan is er de grote weinmarkt in Arhweiler.

  75,00 p.p. incl. lunch + 2 rondleidingen met proeverij (eigen vervoer)

  Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt!

Weblog

 • Sherry!?

  Sherry!?

  Geschreven door Remke de Lange

  Sherry? Ik drink het zelden. Als Nederlandse borrelaar grijp je nu eenmaal eerder naar bier, of een frisse wijn.  In Spanje gaat dat anders. In Spanje is borreltijd het moment van de dag voor heerlijke hapjes die wat uitgesproken smaken wel wat verder gaan dan bitterbal of kaasvlinder. Voor zulke momenten is sherry uitgevonden.

 • Kerstwijn

  Kerstwijn

  Geschreven door Remke de Lange

  En, wat schenken we met de feestdagen? December is dé maand om bijzondere flessen open te maken, een bezoekje aan de wijnspeciaalzaak te plannen en misschien iets stoffigs onder uit de kelder te halen. Creëer zelf die ‘speciale gelegenheid’ zeg ik altijd maar.