Workshop Nederlandse Wijn ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 59,00

Kennismaken met Nederlandse wijn!

Nederlandse wijndrinkers consumeren jaarlijks 3,5 miljoen hectoliter wijn. Dat staat voor 465 miljoen flessen wijn van 75cl. Per hoofd van de bevolking dronken we de afgelopen jaren ongeveer 26 liter wijn per jaar. In datzelfde jaar dronken we ca. 1 miljoen flessen Nederlandse wijn. En zijn dus veel wijnliefhebbers die nog niet tot nauwelijks Nederlandse wijn hebben gedronken. Daarom verzorgt het Wijninstituut een workshop over Nederlandse Wijn.

Nederlandse wijnmakers verdienen de aandacht. Allereerst omdat ze gepassioneerd het hele jaar door bezig zijn om hun druiven optimaal te verzorgen, maar ook omdat we zien dat wijnen uit Nederland vaak kwalitatief erg goed zijn (in tegenstelling tot soms hardnekkige vooroordelen). En niet in de laatste plaats vanwege de grote gastronomische toepasbaarheid. Veel toprestaurants hebben daarom gelukkig ook Nederlandse wijnen op hun wijnkaart staan.

Tijdens de workshop komt u meer te weten over de manier waarop Nederlandse wijngaardeniers omgaan met de uitdagingen die ze krijgen voorgeschoteld. Wat zijn enkele nieuwe ontwikkelingen, wie zijn die wijnmakers en natuurlijk proeven we wijnen van een aantal bekende, en enkele voor sommige minder bekende, wijndomeinen uit het hele land.

29 februari Groningen - Hoogkerk

8 maart Utrecht - Paushuize

Voor wijnliefhebbers, die meer willen weten over Nederlandse wijn. (minimaal SDEN2 niveau)

Vergroot je kennis over Nederlandse wijn

19.30 - 22.15 uur

We gaan in vogelvlucht langs de Nederlandse wijngaarden, proeven 7 wijnen.

Vertellen over BOB

Stukje historie

Waar en wanneer?

De docenten