Proef wijn ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 55,00

Tijdens de cursus Proef Wijn krijgt u in één avond inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. U leert van enkele druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.

 

Wijnproeven: het lijkt misschien makkelijk, maar er gaat toch enige oefening aan vooraf. De cursus Proef Wijn is een cursus van één avond. De kosten bedragen € 55 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn de hand-outs en de te proeven wijnen ( 6 tot 8 wijnen) inbegrepen.

De cursus Proef Wijn is geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven.
 

Na afloop beheerst u de basistechnieken van het wijnproeven en kunt u wijnen beoordelen op kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding, leeftijd en bewaarmogelijkheden. Wilt u na deze eerste kennismaking verder, dan raden wij de cursus Wijnvignet SDEN1 of de cursus Wijnoorkonde SDEN2 aan.

De lesavond duurt van 19.30 tot 22.15 uur. Met uitzondering van La Pizza Rotterdam, hier starten de cursus om 19.15  uur.Enige uitloop is mogelijk. Tijdens het avondvullende programma doorlopen we de verschillende stappen van het wijnproeven. U maakt wijnomschrijvingen met een speciaal proefformulier en hierbij leert u bekende en minder bekende wijntermen. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • wanneer is een wijn op dronk
  • wijn uitkiezen
  • kwaliteitsverschillen in wijn
  • handige tips & tricks

voor de cursus Proef is er geen 'thuis-studiebelasting'

Waar en wanneer?

De docenten

Een kijkje bij de cursus Wijnbrevet

Ervaringen

  • Masé
    'Verborgen parels, dat is de beste beschrijving van de wijn en oesterproeverij. Zeeuwse, Bretonse en Ierse oesters, puur en in diverse bereidingen, steeds vergezeld van verschillende wijnen schilderen een rijk palet aan smaken.'
  • Antoine
    'Voordat ik aan de cursus bij Het Wijninstituut begon, vroeg ik altijd in de slijterij naar Chileense merlot, in het vertrouwen dat ik altijd een wijn kreeg, die mijn goedkeuring kon wegdragen. Bij de cursus heb ik kennis gemaakt met meerdere wijnen.'