Werken met Wijn - sden3 plus ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 1.295,00

De cursus voor wijnliefhebbers, professionals uit wijnhandel of horeca, die op zoek zijn naar verdieping in de wijn. Met deze één-jarige opleiding op SDEN3 plus niveau maakt u serieus werk  van uw wijnkennis.  

 

Tijdens Werken met Wijn krijgt u les van hoofddocent Anja Vondenhoff (Weinakademiker) en bekende en aansprekende wijndocenten als Albert de Jong, Fred Nijhuis, Emilio Saez van Eerd, Miranda Beems en Ella Klatte. Deze wijnprofessionals leren u praktische én theoretische zaken over wijn: van de wijnbouw en terroir tot allerhande druivenrassen en van proeftechnieken tot het maken van wijn-spijscombinaties.

De eenjarige opleiding is behoorlijk intensief (studielast van 100 uur) bestaande uit klassikale lessen, opdrachten en een individuele onderzoeksopdracht met presentatie. Daarnaast vormt u samen met uw medecursisten een proefgroep zodat u uw proefvaardigheden verder ontwikkelt.

Nieuwsgierig naar de resultaten van de cursus 2022/23? Kijk dan hier: papers + groepsopdracht

De wijnopleiding Werken met Wijn is geschikt voor professionals in de wijnhandel en horeca die hun kennis naar een hoger niveau willen tillen, zodat ze hun positie in de markt versterken en klanten en gasten nog beter kunnen adviseren. Daarnaast kunnen wijnliefhebbers die serieus werk willen maken van hun wijnkennis, deelnemen aan de eenjarige opleiding. Alle cursisten hebben met elkaar gemeen dan ze minimaal beschikken over het kennisniveau SDEN 3 (Wijnbrevet). 

De opleiding heeft een studielast van 100 uur en is behoorlijk intensief. Omdat het om een opleiding van een jaar gaat, zijn we benieuwd naar uw motivatie en cv. Ook vragen wij om een kritische en actieve houding. Het is niet enkel een cursus waar u met ander wijnliefhebbers wijn proeft, maar een serieuze opleiding waar u de diepte ingaat met diverse individuele opdrachten en groepsopdrachten.

Heeft u deelgenomen aan Werken met Wijn, dan heeft u verregaande kennis van wijn en wijnproeven. Werkt u in de wijnhandel of horeca, dan kunt u uw klanten en gasten voorzien van een deskundig advies over wijn en kunt u hen voorzien van meer informatie over de herkomst, druivenrassen vinificatie en meer. U versterkt hiermee uw positie in de markt! Als wijnliefhebber kunt u de opgedane kennis goed gebruiken bij het kopen van wijn, het maken van wijn-spijscombinaties en het uitstippelen van een wijnreis. 

Er is geen erkend examen verbonden aan de opleiding,  tijdens de laatste les verdedigt u uw individuele onderzoeksopdracht en toetsen wij u proefkunde. U ontvangt  een certificaat als bewijs van uw deelname aan de opleiding. Het niveau van Werken met Wijn ligt tussen SDEN 3 en 4 (vinologenopleiding). Onze wijnopleiding biedt u diverse voordelen: het is 's avonds, u hoeft geen examen te doen, het kost u gemiddeld 100 uur studietijd naar eigen inzicht in te delen en u kunt de opleiding in termijnen betalen!

De eenjarige wijnopleiding Werken met Wijn heeft een studielast van 100 uur en bestaat uit twaalf klassikale lessen waarbij u de diepte ingaat. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.30 uur, waarbij u les krijgt van hoofddocent Anja Vondenhoff en bekende en gerenommeerde wijndocenten. Deze wijnprofessionals leren u praktische én theoretische zaken over wijn en zullen bovendien enkele discussies op gang brengen. Hierbij worden actuele onderwerpen uit de wijnwereld aangesneden.

Naast de klassikale lessen voert u een individuele onderzoeksopdracht uit en presenteert u de bevindingen. Aan het eind van de opleiding wordt u hierop beoordeeld. Daarnaast vormt u samen met de andere cursisten een proefgroep zodat u uw proefvaardigheden verder ontwikkelt.

LET OP: De lessen 3, 5, 6, 7, 8 en 10 van het cursusjaar 2024 zijn vanaf heden ook los te boeken! 75,00 euro incl.B.T.W. per avond. Heeft u hiervoor belangstelling, mail dan naar info@wijninstituut.nl. Wacht niet te lang het aantal plaatsen is beperkt. De lessen starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.30 uur.

Les 1: woensdag 14 februari 2024 Anja Vondenhoff  Proeftechnieken, Terroir + thema

Les 2: woensdag 6 maart 2024 Anja Vondenhoff themales

Les 3: woensdag 27 maart 2024 Albert de Jong Duitsland en Duitse druivenrassen wereldwijd

Les 4: zaterdag 13 april 2024 Anja Vondenhoff, naar Betuws Wijndomein

Les 5: woensdag 17 april 2024 Miranda Beems Oost Europa, Oostenrijk

Les 6 : woensdag 8 mei 2024 Fred Nijhuis Italie + opkomende, inheemse rassen

Les 7: woensdag 29 mei 2024 Marc Paardekooper Bourgogne en chardonnay en pinot noir wereldwijd

Les 8: woensdag 19 juni 2024 Emilio Saez van Eerd Spanje en autochtone Spaanse druivenrassen

Les 9: woensdag 3 juli 2024 Anja Vondenhoff themales (groepsopdracht) (hieronder de presentatie 2023)

Les 10: woensdag 11 september 2024 Edwin Raben Bordeaux en Bordelaise druivenrassen wereldwijd

Les 11 woensdag 25 september 2024 Anja Vondenhoff proefexamen + individuele opdrachten bespreken + presentatie.

Les 12: woensdag 16 oktober 2024 Ella Klatte Wijn Spijs

 *Werken met Wijn is een praktijkopleiding van een jaar. De kosten bedragen € 1.295 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn opgenomen: twaalf wijnlessen inclusief wijn- en spijsles met diner en toegang tot aangeboden wijnevenementen. Het studieboek ‘Aan de slag met wijn’ van Peter Klosse moet u afzonderlijk bestellen. Deze kost 60,50 euro (exclusief portokosten) en is verkrijgbaar via deze site.

 

Waar en wanneer?

De docenten