Werken met Wijn - sden3 plus ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 1.195,00

De cursus voor wijnliefhebbers, professionals uit wijnhandel of horeca, die op zoek zijn naar verdieping in de wijn. Met deze één-jarige opleiding op SDEN3 plus niveau maakt u serieus werk  van uw wijnkennis.  

Ook ontkomen wij niet aan de Coronapas. Wij volgen de voorschriften van de overheid en onze locaties. Vanaf 25 september zal er bij binnenkomst, door de docent, of de receptie van de locatie gecontroleerd worden. HIervoor heeft u de corona app en uw ID nodig. Alvast dank voor uw begrip

Tijdens Werken met Wijn krijgt u les van hoofddocent Fransbert Schermer (Magister Vini) en bekende en aansprekende wijndocenten als Albert de Jong, Fred Nijhuis, Karel de Graaf, Emilio Saez van Eerd, Miranda Beems en Ella Klatte. Deze wijnprofessionals leren u praktische én theoretische zaken over wijn: van de wijnbouw en terroir tot allerhande druivenrassen en van proeftechnieken tot het maken van wijn-spijscombinaties.

De eenjarige opleiding is behoorlijk intensief (studielast van 100 uur) bestaande uit klassikale lessen en een individuele onderzoeksopdracht met presentatie. Daarnaast vormt u samen met uw medecursisten een proefgroep zodat u uw proefvaardigheden verder ontwikkelt.

 

De wijnopleiding Werken met Wijn is geschikt voor professionals in de wijnhandel en horeca die hun kennis naar een hoger niveau willen tillen, zodat ze hun positie in de markt versterken en klanten en gasten nog beter kunnen adviseren. Daarnaast kunnen wijnliefhebbers die serieus werk willen maken van hun wijnkennis, deelnemen aan de eenjarige opleiding. Alle cursisten hebben met elkaar gemeen dan ze minimaal beschikken over het kennisniveau SDEN 3 (Wijnbrevet). 

De opleiding heeft een studielast van 100 uur en is behoorlijk intensief. Omdat het om een opleiding van een jaar gaat, zijn we benieuwd naar uw motivatie en cv. Ook vragen wij om een kritische en actieve houding. Het is niet enkel een cursus waar u met ander wijnliefhebbers wijn proeft, maar een serieuze opleiding waar u de diepte ingaat met diverse individuele opdrachten en groepsopdrachten.

Heeft u deelgenomen aan Werken met Wijn, dan heeft u verregaande kennis van wijn en wijnproeven. Werkt u in de wijnhandel of horeca, dan kunt u uw klanten en gasten voorzien van een deskundig advies over wijn en kunt u hen voorzien van meer informatie over de herkomst, druivenrassen vinificatie en meer. U versterkt hiermee uw positie in de markt! Als wijnliefhebber kunt u de opgedane kennis goed gebruiken bij het kopen van wijn, het maken van wijn-spijscombinaties en het uitstippelen van een wijnreis. 

Er is geen erkend examen verbonden aan de opleiding,  tijdens de laatste les verdedigt u uw individuele onderzoeksopdracht en toetsen wij u proefkunde. U ontvangt  een certificaat als bewijs van uw deelname aan de opleiding. Het niveau van Werken met Wijn ligt tussen SDEN 3 en 4 (vinologenopleiding). Onze wijnopleiding biedt u diverse voordelen: u hoeft geen examen te doen, het kost u gemiddeld 100 uur studietijd naar eigen inzicht in te delen en u kunt de opleiding in termijnen betalen!

De eenjarige wijnopleiding Werken met Wijn heeft een studielast van 100 uur en bestaat uit twaalf klassikale lessen waarbij u de diepte ingaat. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.30 uur, waarbij u les krijgt van hoofddocent Fransbert Schermer (Magister Vini) en bekende en gerenommeerde wijndocenten. Deze wijnprofessionals leren u praktische én theoretische zaken over wijn en zullen bovendien enkele discussies op gang brengen. Hierbij worden actuele onderwerpen uit de wijnwereld aangesneden.

Naast de klassikale lessen voert u een individuele onderzoeksopdracht uit en presenteert u de bevindingen. Aan het eind van de opleiding wordt u hierop beoordeeld. Daarnaast vormt u samen met de andere cursisten een proefgroep zodat u uw proefvaardigheden verder ontwikkelt.

LET OP: De lessen 4,5,6,7,9 en 10 zijn vanaf heden ook los te boeken! 75,00 euro incl.B.T.W. per avond. Heeft u hiervoor belangstelling, mail dan naar info@wijninstituut.nl. Wacht niet te lang het aantal plaatsen is beperkt. De lessen starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.30 uur.

Les 1: woensdag 15 september 2021 Fransbert Schermer Kennis maken + proeftechnieken 

Les 2: woensdag 6 oktober 2021 Fransbert Schermer Wijnbouw + terroir

Les 3: woensdag 27 oktober 2021 Fransbert Schermer Themales

Les 4: woensdag 17 november 2021 Fransbert Schermer  Bordeaux en Bordelaise druivenrassen wereldwijd

Les 5: woensdag 8 december 2021 Karel de Graaf Bourgogne en Chardonnay en Pinot Noir wereldwijd

Les 6: woensdag 12 januari 2022 Emilio Saez van Eerd Spanje en autochtone Spaanse druivenrassen

Les 7: woensdag 2 februari 2022  Albert de Jong Duitsland en Duitse druivenrassen wereldwijd

Les 8: woensdag 23 februari 2022 Fransbert Schermer Themales (groepsopdracht)

Les 9: woensdag 16 maart 2022 Fed Nijhuis Italie+opkomende, inheemse rassen

Les10: woensdag 6 april 2022 Miranda Beems Oost Europa

Les 11: woensdag 20 april  2022 Fransbert Schermer proefexamen + individuele opdrachten bespreken + presentatie.

Les 12: woensdag 11 mei 2022  Ella Klatte Wijn Spijs les

 *Werken met Wijn is een praktijkopleiding van een jaar. De kosten bedragen € 1.195 per persoon (inclusief btw). In deze prijs zijn opgenomen: twaalf wijnlessen inclusief wijn- en spijsles met diner en toegang tot aangeboden wijnevenementen. Het studieboek ‘Aan de slag met wijn’ van Peter Klosse moet u afzonderlijk bestellen. Deze kost 60,50 euro (exclusief portokosten) en is verkrijgbaar via deze site.

Waar en wanneer?

De docenten