Jeroen Marges

‘’

Jeroen Marges Docent

Jeroen Margés is geboren in het vrij behoorlijke oogstjaar 1966 en sinds 1992 werkzaam in het wijnvak. Via ‘Wijnkoperij de Witte Os’ in Zeist, vertrok hij als ‘Vinoloog van de Wijnacademie’ naar Singapore. In eerste instantie werkte als daar als ‘wine consultant’ voor Seagram Singapore en later als ‘marketing manager wine’ bij Allied Domecq Spirits & Wine. Dit waren, voordat deze bedrijven werden verkocht, twee van de grootste multinationals op het gebied van wijn en gedistilleerd ter wereld.

Behalve met sales en marketing, deed Jeroen veel ervaring op met het houden van proeverijen. Hij onderhield hierbij goede contacten met de chique ‘Pyramid Club’ van de Singaporese ‘high society’, de ‘American Club’, de ‘Singapore Cricket Club’ en de ‘Rotary Club’. Ook verzorgde hij proefavonden voor het Raffles Hotel, het Grand Hyatt Singapore, het Ritz-Carlton Millennia Singapore en het Oriental Singapore.

Inmiddels is Jeroen al weer een aantal jaren terug in Nederland waar hij besloot zich via een eigen onderneming toe te leggen op het geven proeverijen. Dit doet hij met veel succes. De opdrachtgevers zijn veelal bedrijven, maar ook particulieren, denk hier bijvoorbeeld aan vrijgezellenfeesten en verjaardagen.

Het werk als wijndocent was hier later een logische aanvulling op. Zijn wijnlessen geeft hij met veel flair en zijn, net als zijn proeverijen, vooral een, gezellige happening, waarbij theorie hand in hand gaat met humor en leuke anekdotes. Zijn motto: "Wijn is zo veel meer dan hetgeen de meeste mensen dagelijks in hun supermarktwagentje aantreffen. Hierover raak je niet snel uitgepraat."