Jeroen ter Wal

‘‘Water drink je voor de dorst, wijn drink je om van te genieten.’’

Jeroen ter Wal Docent

Jeroen ter Wal kreeg al op jonge leeftijd te maken met het horecavak: zijn ouders runden een hotel in Drenthe. Nadat Jeroen zijn diploma aan de Middelbare Hotelschool in Groningen haalde, ging hij aan de slag in het prestigieuze Kurhaus Hotel en het Sofitel in Den Haag. Daarna werkte hij bij Savelberg in Voorburg, waar hij te maken kreeg met een wijnkaart met ruim 750 wijnen. Zijn wijnpassie was geboren! Hij werkte vervolgens als sommelier bij verschillende restaurants in Twente en Duitsland en hij haalde zijn vinologendiploma.

Sinds 2007 doceert Jeroen aan Hogeschool Tio het vak Vinologie. In 2012 heeft Jeroen het bedrijf Ariva Wijnbeleving opgericht en geeft hij proeverijen en wijntrainingen. Jeroen hoopt met zijn wijnkennis en ervaring veel cursisten bij Het Wijninstituut wegwijs te maken in de wijnwereld.