Kirsten Abels

‘‘Echt proeven maakt wijn drinken pas echt tot een belevenis.’’

Kirsten Abels Docent

Kirsten, onze docent in Limburg!

Een Droom
Op jonge leeftijd raakt Kirsten al in de ban van wijn, door een bevriende vinoloog van de Wijnacademie. Kirsten weet vanaf dat moment heel zeker: ook in haar leven gaat de wijncultuur een belangrijke plaats innemen.

Een Jonge Meid
Om haar doel te bereiken heeft ze al op jonge leeftijd ervaring opgedaan bij enkele befaamde restaurants in de luxe gastronomie, waaronder restaurant l’Atelier in Gulpen en het Kruisherenhotel van Camille Oostwegel in Maastricht. In deze periode, nog voor het afronden van het VWO, heeft Kirsten alle benodigde basiscursussen succesvol afgerond. Na het behalen van het Wijnbrevet , ronde zij in 2008 de opleiding tot professioneel Gastronoom-Sommelier, hét paradepaardje, aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse af. 

Een Bedrijf
Al snel beseft Kirsten dat ze haar passie voor wijnen,  haar wijnkennis en gedrevenheid op een professionele wijze verder wil vormgeven. In 2012, nog tijdens haar voltijd opleiding Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg, richt zij haar eigen bedrijf op: Taste by Kirsten! 

Een Wens
Haar grote wens is het laten floreren van haar unieke wijnbedrijf, waardoor zij steeds meer wijnliefhebbers kan laten kennismaken met haar unieke kijk op wijn. Wat Kirsten uniek maakt in de wijnbranche is haar juridische kennis, waardoor zij wijnimporteurs ook op die gebieden kan adviseren. Zij wil als ondernemer de verbindende schakel vormen tussen wijnboer, importeur, horecaondernemer en consument zijn. Voor het Wijninstituut is zij inmiddels een veelgevraagde docent en verzorgt Kirsten wijncursussen in Gulpen, Maastricht en Venlo. 

Meer weten over Kirsten? Kijk dan op www.tastebykirsten.nl