Start met Sterke Drank ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 145,00

Bent u enthousiast liefhebber van gin, jenever, eau de vie, whisky of andere bijzondere dranken? Wilt u meer leren over sterke dranken en cocktails, maar heeft u geen zin in of tijd voor een uitgebreide cursus? Dan is de ‘Start met sterke drank’ iets voor u! 

In twee avonden leert u de wetenswaardigheden en smaakkenmerken van de belangrijkste gedistilleerde dranken. Na afloop kunt u het landelijke examen SGEN 1 doen, maar dit is niet verplicht. U kunt zich hiervoor online inschrijven.

 

 

De cursus ‘Start met sterke drank’ is een goede basis voor mensen die meer willen weten over sterke dranken (‘gedistilleerd’) en cocktails. Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze cursus (wel is de minimumleeftijd van 18 jaar vereist).

De cursus is geschikt voor:

  • (parttime) Medewerkers horeca of drankenafdeling van slijterij, wijnhandel, supermarkt en groothandel die deskundig verkoopadvies aan hun gasten/klanten willen geven.
  • Liefhebbers van wijn, gedistilleerd en cocktails die meer willen weten over hun favortiete sterke drank(en).

Na de cursus heeft u een overzicht van de verschillende soorten nationaal en internationaal gedistilleerd zoals jenever, gin, wodka, rum, whisky, cognac, armagnac, en meer. Ook beschikt u over voldoende proef-technische en theoretische kennis om het landelijk erkende SGEN1 examen te doen. (Gedistilleerd Vignet)

De belangstelling voor gedistilleerde dranken groeit in Nederland. Geen wonder eigenlijk, want Nederland is van oudsher toonaangevend voor de productie van bijvoorbeeld jenever, gin en likeuren. Cocktails zijn tegenwoordig hot, de gin & tonic is helemaal terug en er zijn steeds meer whiskyliefhebbers en –kenners in ons land. Dat vraagt voor horeca en de vakhandel om gedegen advies aan gasten en klanten! Haal er meer uit met meer kennis over gedistilleerd…!

De cursus ‘Start met Sterke drank’ bestaat uit twee lesavonden van 19.30 – ca. 22.15 uur (enige uitloop is mogelijk). We proeven 8 soorten gedistilleerd per avond, inclusief cocktails. U ontvangt het lesboekje ‘Ik weet wat van sterke drank’ en de cursuspresentatie voor het theoretische deel van de cursus. Het lesmateriaal kunt u gebruiken om zich voor te bereiden op het examen SGEN 1 en/of als achtergrondmateriaal voor uzelf. Voor het examen SGEN1 kunt u zichzelf online inschrijven. 

 

Waar en wanneer?