SDEN2 STAP

Kosten: € 462,50

Deze wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers en professionals. In vijf avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de belangrijkste technieken van het wijnproeven.

Over de hele cursus proeft u per avond 6 tot 8 wijnen: uw wijnkennis neemt toe en u leert steeds meer wijntermen. De cursus kunt u afronden met het landelijk erkend examen SDEN2.

Met het STAP-Budget is de totaalprijs € 462,50, dit is incl. het lesboek(+verzendkosten) en het examen

De cursus Wijnoorkonde is voor iedereen toegankelijk. Zowel voor beginners als voor mensen die al enige voorkennis hebben, zoals eerdere cursisten. Wilt u vooraf uw wijnkennis testen, doe dan onze wijntesten voor beginners of gevorderden.

Wijnproeven, wijn kopen en het maken van goede wijn- en spijscombinaties: het zal u na deze cursus makkelijker afgaan. U kunt de cursus Wijnoorkonde afronden door het landelijk erkende examen SDEN 2 te doen. Hiervoor dient u zich apart in te schrijven via deze pagina. Wilt u na de cursus Wijnoorkonde een stap verder, dan kunt u de vervolgcursus Wijnbrevet SDEN3.

De cursus Wijnoorkonde (SDEN 2) bestaat uit vijf avonden. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.15 uur. De eerste cursusavond is van 19.15 tot 22.15 uur. Met uitzondering van La Pizza Rotterdam, hier starten alle avonden om 19 uur. Enige uitloop is mogelijk.

Avond 1

De smaak van wijn (H1)

De smaak van druiven (H2)

Wijnen uit de Nieuwe Wereld (inclusief proeverij)


Avond 2

De druif en zijn omgeving (H3

Wijnen uit Noord-Frankrijk: Alsace, Loire, Bourgogne en Champagne (inclusief proeverij)


Avond 3

 

Van druif tot wijn (H4) 

 

Wijnen uit Zuid-Frankrijk: Bordeaux, Lanquedoc-Roussillon en Rhône (inclusief proeverij)


Avond 4

Wetgeving (H6)

Omgaan met wijn (H7)

Wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Italië (inclusief proeverij)


Avond 5

Wijnen uit Spanje, Portugal (inclusief proeverij)

Wijn & spijs (H7 aan tafel)

Evaluatie

ter voorbereiding op de lessen en het eventuele examen SDEN2 (apart te boeken), wordt er een zelf-studie van ca. 1,5 uur per week gevraagd (incl. proeven)

Waar en wanneer?