Drieluik Bourgogne ★★★★★☆☆☆☆☆

Kosten: € 225,00

Na een zeer succesvolle reeks in 2016 nu op herhaling,  samen met Karel de Graaf, Bourgogne kenner bij uitstek, liefhebber en wijnboer, hebben wij  een drieluik Bourgogne georganiseerd. Dat mag je niet missen! Karel zal ons deze drie avonden meenemen in de wereld van Chardonnay, Pinot Noir, de historie, de rijpingsprocessen en de vinficatie van zowel de rode als witte Bourgognes.

7, 14 en 21 mei 2019

Hogere Hotelschool Amsterdam van 19.30 uur tot 22.30 uur.

225,00 euro p.p. voor drie avonden, ook per avond te boeken! Kosten per avond 95,00 euro p.p. per avond.

 

 

Voor alle cursisten, oud cursisten, vinologen, professionals en (Bourgogne) liefhebbers.

Na deze drie avonden ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws en actualiteiten van de Bourgogne. We proeven en beoordelen  per avond 8 wijnen door Karel geselecteerd speciaal voor deze Masterclass.

Avond 1: Deze avond behandelen we de historie, de districten van de Bourgogne, de druivenrassen, de wijnbouwcyclus.  Het begrip terroir en nog veel meer zoals b.v. ziektes in de wijngaard.

Avond 2: Het rijpingsproces, de suiker en schilrijpheid van de Chardonnay, de rol van de zuren en alle aspecten van de vinificatie van witte Bourgognes. De dorpen bekend om hun witte Bourgognes.

Avond 3: Het rijpingsproces, de suiker en schilrijpheid van de Pinot Noir, de rol van de zuren en alle aspecten van de vinificatie van de rode Bourgognes, De dorpen bekend om hun rode Bourgognes.

Alle drie de avonden proeven we 8 wijnen die Karel met veel gevoel en passie voor ons geslecteerd heeft.

Waar en wanneer?

De docenten