Blog

Vakantiewijn

geschreven door Ingrid Larmoyeur op 29-07-2015

We kennen het allemaal. Je zit op een terrasje in de Provence of in Toscane en geniet van een glaasje streekwijn. Je komt de wijn tegen in de lokale super en gooit een paar flesjes van die heerlijke zomerwijn in de kofferbak. Daarna bezoek je een wijnboer onderweg en neemt een paar doosjes van zijn mooiste wijnen mee. Op vakantie lijkt alles te smaken.

Vakantiewijn

Ogen dicht en…

Thuis gekomen haal je trots je buit uit de auto. En een paar maanden later, het is inmiddels herfst in Nederland en de regen waait je buiten om de oren, trek je je eerste vakantiewijn open. Nog even dat ongure weer vergeten, je nog even terugwanend op dat mooie plekje. Nog even genieten. Plop. Klokklokklok. Je doet je ogen dicht, snuift de zilte zeelucht op, voelt de zon op je huid, denkt terug, zet je lippen aan het glas, je neemt een slokje ... en … je bent meteen weer terug in de werkelijkheid. Je kijkt je vriend(in) vragend aan, kijkt nog eens op het etiket. Ja, echt dezelfde wijn. Maar nu dun en zuur.

Hete auto

Vakantiewijn. Het blijft een raadsel waarom die op vakantie zo lekker is en thuis ineens niet meer smaakt. Mijn moeder was jaren geleden bij een Duitse wijnboer en wilde een paar doosjes wijn meenemen na een kleine “Kostprobe

Ingrid Larmoyer

Ingrid Larmoyer

Over Ingrid Larmoyeur

Wijndocent Wijninstituut in Den Haag en Rotterdam, Register-Vinoloog, Register-Wijndocent. Binnenkort ook docent Gedistilleerd Vignet. Dol op gekke druifjes en wijnen met een eigen verhaal. Champagnegek, wijnblogger, cocktailfan, communicatieadviseur en op twitter te volgen via @vinissima en @bubbelblog.